De astăzi se schimbă tarifele de rovinietă. Sistemul informatic de emitere poate fi afectat de implementarea noilor tarifeActualitate

De astăzi se schimbă tarifele de rovinietă. Sistemul informatic de emitere poate fi afectat de implementarea noilor tarife

Noile valori ale tarifelor de rovinietă au intrat în vigoare vineri, 20 ianuarie 2017, la ora 00.00, potrivit anunțului Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Tarifele sunt stabilite în funcţie de tipul de vehicul şi durata de utilizare a infrastructurii rutiere.

Au rămas neschimbate tarifele  pentru autoturisme: 3 euro pe 7 zile, 7 euro pe 30 de zile, 13 euro pentru 90 de zile, respectiv 28 de euro pentru 12 luni.

Pentru vehiculele de transport marfă cu Masa Totală Maximă Autorizată (MTMA) mai mică de 3,5 tone, noile tarife de rovinietă sunt: 6 euro pe 7 zile, 16 euro pe 30 de zile, 36 de euro pentru 90 de zile, respectiv 96 de euro pentru 12 luni.

Pentru vehiculele de transport marfă cu MTMA cuprinsă între 3,5 şi 7,5 tone, noile tarife de rovinietă sunt: 4 euro pentru o zi, 16 euro pe 7 zile, 32 de euro pe 30 de zile, 92 de euro pentru 90 de zile, respectiv 320 de euro pentru 12 luni.

CNAIR a anunțat că, în data de 20 ianuarie 2017, în intervalul orar 00:00 – 02:00, există posibilitatea funcţionării cu întreruperi a sistemului informatic de emitere, gestiune, monitorizare şi control al rovinietei (SIEGMCR), întreruperi ce vor fi cauzate de implementarea noilor tarife. În această situație, utilizatorii reţelei de drumuri naţionale vor avea obligaţia de a achita tariful corespunzător până la sfârşitului zilei de 20 ianuarie, pentru a evita aplicarea de sancţiuni contravenţionale.

Este important de știut că rovinietele achitate anterior datei de 20 ianuarie îşi menţin valabilitatea.

Până la finalizarea condiţiilor tehnice de implementare cu operatorii de telefonie mobilă din România a noilor categorii (G si H), emiterea rovinietelor prin intermediul serviciului de mesagerie scurtă (SMS) se va putea realiza doar pentru categoriile A, B, C, D, E, F.

ȘTIRI