Cutremur de 5.7 grade în zona VranceaActualitate

Cutremur de 5.7 grade în zona Vrancea

       Accesări: 85

Un cutremur moderat cu magnitudinea de 5-5,5 grade pe scara Richter s-a produs în seara zilei de sâmbătă, 22 noiembrie (ora 21.14.17), în regiunea Vrancea (intensitate epicentrală VI).

Evenimentul a fost confirmat de Institutul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cutremurul a fost de tip crustal, conform primelor estimari, la adâncimea de 40 de kilometri, şi a fost resimţit puternic în multe localităţi din zona Moldovei, inclusiv la Fălticeni.

În luna noiembrie, în zona seismică Vrancea s-au produs încă 13 astfel de evenimente, ultimele două în zilele de 18  (2,5 grade Richter) şi 19 noiembrie (3,6 grade Richter).

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Actualizare / Ora 22.14 – Informaţie revizuită de Institutul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare pentru Fizica Pământului. – Cutremurul s-a produs la adâncimea de 39 km, magnitutine 5.7, intensitate epicentrală VI.

Actualizare / Ora 22.23 – Epicentrul cutremurului a fost localizat la 5 km de Mărăşeşti, în judeţul Vrancea. Cutremurul a fost resimţit pe o arie largă în sudul şi estul României, cu deosebire în zonele extracarpatice din sudul şi centrul Moldovei, dar şi în Muntenia. Cel mai puternic eveniment crustal produs în regiunea Vrancea în ultimii cel puţin 40 de ani.

Actualizare / Ora 22.40 – La ora 22.30, a fost înregistrată o nouă mişcare seismică în zona Vrancea, cu magnitudinea de 3,3 grade pe scara Richter, la adâncimea de 30 de kilometri.

Actualizare / Ora 23.25 – Cinci replici ale seismului din această seară, cu magnitudinea cuprinsă între 3,3 şi 2 grade pe scara Richter, (ultimele 3 la adâncimea de 30 de kilometri) au fost confirmate de INFP.

ȘTIRI