Cutremur cu magnitudinea 5,3 în zona VranceaNațional

Cutremur cu magnitudinea 5,3 în zona Vrancea

Românii au resimțit în noaptea de 27 spre 28 decembrie un cutremur moderat, cu magnitudinea 5,3, produs în regiunea Vrancea.

Seismul a avut loc la ora locala 1 h 20 min 55 sec.

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INFP) a precizat că epicentrul seismului a fost localizat in Munții Vrancei, la Vest de NEREJU, judetul Vrancea.

Miscarea seismică a fost resimțită pe arie largă în Muntenia, Oltenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei, dar și în Sudul Transilvaniei, a anunțat site-ul cutremur.net, preluând numeroasele semnale transmise din țară.

Seismul a fost resimțit în Republica Moldova și Bulgaria.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, care monitorizează eventualele urmări ale acestei mișcări seismice, a anunțat că în țară nu au fost semnalate pagube.

Cel puțin alte 9 cutremure, cu intensitate între 2,2 și 3,4, s-au produs în luna decembrie în zona seismică Vrancea (potrivit infp.ro).

Vă reamintim că, tot în acest an, pe 24 septembrie, un cutremurul cu magnitudinea de 5,6 grade pe scara Richter s-a resimțit în cea mai mare parte a țării, fără consecințe deosebite.

ȘTIRI