Cursuri de înot la piscina Bazei de Agrement din Fălticeni: Alternativa sănătoasă pentru timpul liber al elevilorActualitate

Cursuri de înot la piscina Bazei de Agrement din Fălticeni: Alternativa sănătoasă pentru timpul liber al elevilor

       Accesări: 1438

Noul an școlar este abia la început. Părinții aflați în căutarea unei alternative pentru timpul liber al copiilor pot opta pentru activitățile sportive. Paleta din acest domeniu este bogată la Fălticeni, iar înotul este, fără îndoială, o alternativă sănătoasă.

Baza de agrement „Nada Florilor” este locul unde de doi ani se desfășoară cursuri zilnice de natație.

Chiar dacă sunt începători, avansați sau sunt la primul contact cu înotul, copiii beneficiază de pregătire cu antrenori licențiați Andrei Pinticanu și Luis Lăcătuș, secondați de un preparator fizic.

Cursurile se desfășoară de luni până vineri, de la ora 16 la 19, iar sâmbăta de la 10 la 12. Vârsta minimă de la care sunt acceptați copiii este 5 ani.

Condițiile oferite bazinul acoperit din Fălticeni dublează calitatea actului de formare al juniorilor înotători. Apa din bazin este încălzită și purificată, iar bazinul este curățat zilnic.

Piscina beneficiază de încălzire centrală, vestiare pentru băieți și fete, uscătoare de păr și dușuri.

La orele de natație copiii primesc sfaturile necesare care îi ajută să deprindă tainele înotului, cel mai complex și sănătos sport din câte există, sport care antrenează în mișcare toți mușchii corpului.

Cursurile durează 50 de minute, ultimele 10 fiind dedicate unui program de joacă și relaxare în apă. Intrarea la bazin, pentru orele de înot, se pe baza unui abonament în valoare de 140 de lei pe lună.

Merită menționat faptul că primesc elemente ajutătoare care îi sporesc eficiența pregătirii. Cei mai buni dintre cei mai buni înotători sunt selectați și avansează în grupa de performanță. Copiii talentați sunt legitimați la clubul A.C.S. „Nada Florilor” și încep să urmeze un antrenament mai complex, ulterior participării lor la competiții.

Clubul de înot din Fălticeni s-a remarcat cu rezultate deosebite în cadrul întrecerilor sportive de la nivel regional și național. Peste 100 de medalii de aur, argint și bronz au intrat în palmaresul echipei în doar doi ani de activitate competițională.

A.C.S. „Nada Florilor” deține un titlu de campioană națională și două de vicecampioană națională în anul 2018.

La momentul de față sunt 180 de copii înscriși la cursurile de înot de la Baza de agrement „Nada Florilor”, din care 30 sunt la grupa de performanță, iar 150 la începători și avansați.

Programul cursurilor de înot

Luni – vineri

16-17 / începători (aripioare și centura)
17-18 / avansați (9-12 ani)
18-19 / avansați (13 ani-18 ani)

Sâmbătă

10-11 / începători
11-12 / avansați

ȘTIRI