Cursă de urmărire nocturnă lângă Fălticeni: Polițiștii și jandarmii au gonit după un șofer băut care nu oprise la controlLocal

Cursă de urmărire nocturnă lângă Fălticeni: Polițiștii și jandarmii au gonit după un șofer băut care nu oprise la control

       Accesări: 2576

S-a jucat cu propria libertate dar și cu nervii oamenilor legii. Conducătorul unui autoturism, puternic influențat de aburii lui Bachus, a decis să sfideze o patrulă mixtă formată din polițiști și jandarmi din Fălticeni care i-a făcut semn regulamentar de oprire. Situația avea să se schimbe radical după ce șoferul, într-un act de bravură, i-a „invitat” la o acțiune nocturnă demnă de filmele de acțiune.

Bărbatul a început să gonească, asumându-și riscuri dincolo de orice raționament.

Totul s-a petrecut noaptea trecută, la ora 23.50, pe raza municipiului Fălticeni. Șoferul s-a îndreptat cu mașina spre Bunești, însă cursa avea să se încheie după puțini kilometri.

Pe fondul unui stil de șofat necorespunzător și neadaptării vitezei, conducătorul auto s-a răsturnat cu mașina în localitatea Petia, după ce a lovit acostamentul drumului.

Polițiștii și jandarmii au aflat apoi de ce bărbatul nu oprise pentru control. Persoana băuse binișor înainte de a urca la volan și de a deveni victima propriei decizii.

Oamenii legii l-au identificat pe cel aflat la volan. Șoferul era un tânăr de 28 de ani din comuna Vulturești. În mașină nu se mai aflau alte persoane. Intrat în „plasa” patrulei mixte, bărbatul nu s-a opus verificărilor.

Întrucât emana halenă alcoolică, tânărul aventurier a fost testat cu etilotestul. Aparatul a indicat o alcoolemie de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat. La spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pentru nesăbuința comisă polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

ȘTIRI