Curentul electric s-a ieftinit de la 1 iulie: Tariful pentru energia livrată populației este mai mic cu 3,5%Actualitate

Curentul electric s-a ieftinit de la 1 iulie: Tariful pentru energia livrată populației este mai mic cu 3,5%

       Accesări: 685

Luna lui cuptor începe cu o veste bună. Chiar dacă în ultimii ani ne-am obișnuit cu valuri de scumpiri la început de lună, debutul acestei luni aduce un preț ceva mai bun pentru consumatorii casnici. De la 1 iulie s-a ieftinit energia electrică livrată populației.

Preţurile maxime la electricitate pentru consumatorii casnici au scăzut în medie cu 3,53% faţă de preţurile actuale, în urma aplicării unei noi metodologii de calcul şi avizare la nivelul furnizorilor de ultimă instanţă.

Asta înseamnă că de luna aceasta vom plăti mai puțin la factura de energie.

Municipiul Fălticeni are aproximativ 7.500 de consumatori casnici racordați la rețeaua de curent electric. 5.500 dintre aceștia locuiesc la bloc, iar restul la case.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Tarifele la energie s-au scumpit constant în ultimii ani și, cu toate acestea, românii plătesc unul dintre cele mai mici prețuri la curentul electric din spațiul comunitar european. Cel puțin așa indică datele statistice.

Potrivit Eurostat, țara noastră se situează pe penultimul loc în Uniunea Europeana în ceea ce privește prețul energiei electrice pentru consumatorii casnici.

ȘTIRI