Cum să devii o persoană plăcută?Diverse

Cum să devii o persoană plăcută?

       Accesări: 545

Sunt persoane care prin felul lor de a fi, de a vorbi, reușesc să se facă plăcute și agreate de cei din jur. Ca să devii o persoană agreabilă nu este foarte ușor, trebuie să ai o anumită “strategie. Iată câteva idei simple prin care poți deveni și tu o astfel de persoană: Învață să folosești numele celor din jurul tău la momentul potrivit și cu tonul potrivit. Numele poartă un strop din esența personalității noastre. Când faceți cunoștință cu cineva nu vă limitați în a spune “îmi pare bine de cunoștință” ci ”îmi pare bine că te-am cunoscut Maria”.
Dale Carnegie a zis: ”sunetul produs de spunerea numelui propriu reprezintă cea mai frumoasă muzică din lume”.
Încearcă să nu vorbești tot timpul despre tine. O conversație de calitate este cea în care cealaltă persoană este în centrul atenției. Încearcă să acorzi atenție persoanelor care te înconjoară, evită să verifici contul de socializare, ori să faci alte activități atunci când vorbești cu cineva. Încearcă să o privești fix în ochi.
Acordă importanță limbajului non-verbal și angajează-te în totalitate în acea conversație.
Evită să intri în competiție cu cei care îți împărtășesc succesul lor, mai bine sărbătorește alături de ei pentru succesul obținut și arată-le sprijinul. O persoană agreabilă încearcă să îi încurajezi mereu pe ceilalți. Încearcă să empatizezi cu cei cu care intri în contact, încearcă să  suni  apropiații în loc să le trimiți mesaje.
Un alt secret pentru a deveni plăcut este acela de a păstra mereu o atitudine pozitivă. O atitudine negativă îți scade din popularitate, te face să fii evitat de către cei din jur. Nu în ultimul rând trebuie să le arăți celorlalți că se pot baza pe tine. Pentru ca oamenii să te respecte, trebuie mai întâi ca și tu să te respecți. Arată-le tuturor că limitele pe care ți le-ai impus nu se schimbă de trei ori pe zi, că standardele tale sunt tot mai înalte și că atunci când spui “mâine e gata”, atunci mâine așa va fi.
Dacă întâlnești dificultăți în a fi înțeles de către cei din jur, în a lega diverse prietenii, nu ezita să ceri sfatul unui psiholog.
Psiholog Ana Atodiresei  

ȘTIRI