Cum s-a ajuns la accidentul în lanț de la Podeni: Șoferul din Fălticeni se aplecase după un portofelLocal

Cum s-a ajuns la accidentul în lanț de la Podeni: Șoferul din Fălticeni se aplecase după un portofel

Șapte persoane rănite și patru autovehicule avariate. Acesta este bilanțul accidentului rutier petrecut ieri dimineață pe drumul european E85, între Fălticeni și Bunești. Autorul incidentului este un tânăr de 23 de ani, care conducea un autoturism Opel Astra.

Aflat în drum spre casă, șoferul din Fălticeni, a pierdut controlul mașinii într-o secvență de viraje, în zona iazului Șomuz, ajungând cu mașina pe contrasens unde s-a izbit în furgoneta unor muncitori din localitatea Salcea.

În câteva secunde s-a produs un accident în lanț, cu trei autoutilitare lovite și răsturnate, și un autoturism făcut praf în partea frontală.

Accidentul s-a petrecut pe un sector de drum marcat cu linie continuă, depășirile fiind interzise.

Șoferul din Fălticeni le-a mărturisit polițiștilor că în timp ce conducea, înainte de tamponare, s-a aplecat după un portofel căzut în mașină. Într-o fracțiune de secundă, autoturismul tânărului a ajuns pe sensul de mers opus provocând carambolul.

Pasagerii din autoutilitara cu numere de Portugalia, trei ieșeni, au declarat jurnaliștilor că șoferul mașinii în care se aflau a încercat să evite accidentul, însă vehiculul a fost lovit în zona roților din spate, aceasta răsturnându-se lângă drum.

Autorul accidentul a scăpat teafăr. Doi dintre cei șapte răniți au necesitat internare la spital pentru investigații suplimentare.

Oamenii legii l-au testat cu alcooltestul pe tânărul șofer din Fălticeni, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii mai spun că în zona unde s-a produs evenimentul rutier nu există restricții de viteză, conform legislației în vigoare șoferii putând circula aici cu 100 km/h, deși secvența de curbe din zona iazurilor ar trebui abordată cu jumătate din viteza permisă pentru evitarea producerii unor accidente.

În urmă cu câțiva ani, pe acest tronson cu numeroase viraje, era impusă o limitare de viteză care, ulterior, a fost ridicată.

Anchetatorii mai spun că tânărul n-ar fi circulat cu viteză mare pe acest sector de drum. Situația putea fi mult mai gravă de atât, dacă impactul cu una dintre cele două autoutilitare s-ar fi produs frontal.

Tânărul din Fălticeni s-a ales cu dosar penal.

Facebook Comments

ȘTIRI