CT Mihai Băcescu Fălticeni continuă activitățile din cadrul proiectului european de parteneriat strategic ”Împreună putem”Educație

CT Mihai Băcescu Fălticeni continuă activitățile din cadrul proiectului european de parteneriat strategic ”Împreună putem”

În  anul școlar 2016-2017, continuă activitățile proiectului european demarat la  Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu” Fălticeni.

Acest proiect se derulează între septembrie 2015-august 2017 și este intitulat TOGETHER WE CAN, (2015-1-BG01-KA219-014278_2), proiect de parteneriat strategic, finanțat prin programul Erasmus + al Comisiei europene, acțiunea cheie KA 2.

Parteneriatul reunește școli din Macedonia, Italia,  Polonia, Lituania, Turcia și România și este coordonat de Zemedelska Profesionalna Gimnazia „Kliment Timiryazev”din Sandanski, Bulgaria.

Scopul proiectului este de a combate consumul de tutun şi droguri, precum şi obiceiurile nesănătoase obişnuite ale elevilor prin dezvoltarea unui program de prevenţie şi implicarea elevilor în programe care promovează un stil de viaţă sănătos.

Obiectivele acestui proiect sunt: Dezvoltarea și implementarea de programe care să prevină folosirea și abuzul de substanțe psihoactive, alcool și țigări în rândul tinerilor;  Promovarea unui stil de viață sănătos și reducerea cererii și folosirii de substanțe psihoactive în rândul elevilor și tinerilor; Creșterea oportunităților de incluziune a elevilor și tinerilor în forme ale educației moderne pentru sănătate, bazate pe ”educația reciprocă” în școală; Cercetarea în rândul elevilor și implementarea unor strategii naționale și internaționale  care să prevină folosirea și abuzul de substanțe psihoactive, alcool și țigări în rândul elevilor și tinerilor; Dezvoltarea parteneriatului cu alte țări pentru a asigura schimbul reciproc de cunoștințe și bune practici.

În perioada 6-11 noiembrie 2016 a avut loc la TARANTO – ITALIA prima activitate de învățare din cadrul acestui proiect.

La această reuniune, Colegiul tehnic ”Mihai Băcescu” Fălticeni a fost reprezentat de 5 elevi, membri în echipa de proiect, însoțiți de patru profesori din echipa de implementare a proiectului: dna director Claudia Suseanu, prof. Vergilia Bacalu, prof. dr. Daniel Maftei, și prof. dr. Raluca Iuliana Suciu, în calitate de coordonator de proiect la nivelul școlii.

Agenda întâlnirii a cuprins următoarele aspecte: Prezentarea şcolii gazdă; Prezentarea sistemului educaţional al ţărilor partenere; Prezentarea activităţilor-cronologic ( discuţii, explicaţii suplimentare); Discuţii despre primul produs intelectual; Rezultate pe parcursul proiectului şi utilizarea acestora; Sarcinile/responsabilităţile care revin fiecarei ţări în perioada imediat următoare; Data exactă și conținutul reuniunii transnaționale de încheiere a proiectului, ce va avea loc în Bulgaria, în anul următor; Workshop-uri pe teme specifice, conform obiectivelor proiectului, pentru elevi; Vizite de studiu, în concordanță cu obiectivele proiectului.

“Elevii Colegiului Tehnic ”Mihai Băcescu”, participanți la activitațile de predare-formare-învățare ale proiectului, au dovedit încă o dată eficiență și implicare în defășurarea acestora.

Acest proiect deja prezintă un impact deosebit atât printre membrii instituțiilor implicate, cât și în comunitățile locale partenere în contextul promovării unui stil de viață sănătos în rândul tinerilor”, ne-a informat coordonatorul proiectului, prof. dr. Raluca Iuliana Suciu.

Facebook Comments

ȘTIRI