CSS Nicu Gane și CSM Suceava au trei campioni mondiali !Actualitate

CSS Nicu Gane și CSM Suceava au trei campioni mondiali !

       Accesări: 102

campioni modiali in brazilia

Fălticeniul și Suceava au trei campioni mondiali! Echipajul masculin de patru rame fără cârmaci, din care fac parte Alexandru Matincă, Cosmin Pascari (CSM Suceava), Mihai Ianoş și  Ciprian Tudosă (ambii de la CSS Nicu Gane Fălticeni), a urcat în această după-amiază pe prima treaptă a podiumului Campionatului Mondial de Canotaj – Juniori din Brazilia. Chiar dacă după primii 500 de metri românii au fost abia pe locul 3, sportivii au recuperat imediat diferența care îi separa de echipajele Marii Britanii și Germaniei. România a trecut linia de sosire la peste două secunde în fața urmăritoarelor (06.17.20). Argintul a revenit Marii Britanii iar bronzul echipajului Germaniei.

„Suntem foarte mulțumiți de acest succes modial. Aveam speranțe că obiectivul poate fi îndeplinit. A fost barca cu cel mai bun procentaj dintre echipajele care au plecat în Brazilia. Valoarea individuală a fost importantă și a făcut diferența la linia de sosire. Pascari era vicecampion mondial, Tudosă campion olimpic de tineret, iar Ianoș avea experiența participării la mondialul de anul trecut”, ne-a declarat antrenorul Ioan Despa (CSM Suceava).

A fost singura medalie de aur a delegației României. Sportivii tricolori au mai câștigat două medalii de argint, la dublu rame masculin și dublu vâsle feminin (echipaj din care a făcut parte și suceveanca Elena Logofătu, sportivă care se pregătește la Orșova). Echipajul de 8+1 feminin s-a clasat pe locul 4, iar fetele din echipajul de 4 vâsle, între care și Ancuța Bodnar din Moldovița, au terminat pe locul 7 (locul 1 în Finala B).

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Alex S.

pul de 6:17:20.

ȘTIRI