CSM Roman se retrage din Liga 3. Șomuz Fălticeni și alte 8 echipe vor pierde punctele câștigate cu romașcaniiSport

CSM Roman se retrage din Liga 3. Șomuz Fălticeni și alte 8 echipe vor pierde punctele câștigate cu romașcanii

       Accesări: 442

Cu cinci etape înainte de finalul turului de campionat prima serie a Ligii a 3-a rămâne cu doar 15 echipe.

Miercuri, 31 octombrie 2018, conducerea Primăriei municipiului Roman și membrii Consiliului de Administrație al Clubului Sportiv Municipal (CSM) Roman, au luat decizia de a închide activitatea echipelor de handbal și fotbal.

Se reclamă faptul că, în ciuda eforturilor financiare de la bugetul local, performanțele celor două echipe nu se ridică la nivelul așteptat.

CSM Roman ocupa, după 10 etape, ultimul loc în Seria I, cu 3 puncte.

În urma deciziei anunțate astăzi, 9 echipe care au câștigat punctele puse în joc, în partidele cu CSM Roman, vor pierde câte 3 puncte în clasament. Se va întâmpla acest lucru pentru că decizia de retragere din campionat a venit înainte de finalul turului.

Între echipele care au de pierdut puncte se numără toate cele trei reprezentante ale județului Suceava (Șomuz Fălticeni, Bucovina Rădăuți și Foresta Suceava), liderul Oțelul Galați (care fără cele 3 puncte va coborâ momentan pe locul 2), CSM Focșani, CSM Râmnicu Sărat, KSE Târgu Secuiesc, Metalul Buzău și Sporting Liești.

Doar o grupare este în câștig, FC II Botoșani, singura echipă învinsă de romașcani în actuala ediție de campionat.

Șomuz Fălticeni pierde astfel primele 3 puncte câștigate la prima participare în Liga a 3-a, și va rămâne cu 7 puncte în noua configurație a clasamentului.

Chiar și în aceste condiții, Șomuz Fălticeni se menține pe poziția a 11-a, înaintea meciului de pe teren propriu cu Ceahlăul Piatra Neamț, însă distanța față de primul loc direct retrogradabil (locul 13)  se reduce de la 4 puncte, la un singur punct.

ȘTIRI