Crosul dedicat domnitorului Ștefan cel Mare s-a amânat din cauza vremii. Competiția s-a mutat pe 17 aprilieRural

Crosul dedicat domnitorului Ștefan cel Mare s-a amânat din cauza vremii. Competiția s-a mutat pe 17 aprilie

       Accesări: 315

Vremea le-a stricat socotelile organizatorilor. Crosul dedicat domnitorului Ștefan cel Mare s-a amânat din cauza ploilor. Competiția trebuia să aibă loc vineri, 12 aprilie, însă cursa a fost mutată câteva zile mai târziu. Primarii comunelor Baia și Cornu Luncii au anunțat că prima ediție se va desfășura miercurea viitoare, pe 17 aprilie.

Este vorba de o competiție de alergare pentru copii, ce va trece pe același drum pe care Ștefan cel Mare mergea adeseori spre Cetatea Neamțului, plecând din Cetatea Sucevei.

Drumul este cunoscut de peste 560 de ani drept Calea Mare, un drum care începe de la Suceava, trece prin Rotopănești, apoi prin pădurea din satul Dumbrava, spre Cornu Luncii, și apoi la Baia, prima capitală a Moldovei, iar de aici, prin munți spre Cetatea Neamțului.

Competiția este organizată în memoria domnitorului Ștefan cel Mare și se numește Crosul „Calea cea mare a lui Ștefan Vodă”.

Vor participa 200 de elevi de la șase școli, trei din comuna Baia și trei din comuna Cornu Luncii.

Ei vor parcurge un traseu de 5,4 kilometri lungime, ce pornește de la intersecția drumului județean 209 A (Cornu Luncii-Mălini) și se încheie la Biserica Albă din Baia.

Organizatorii s-au pregătit cum se cuvine, iar la Crosul „Calea cea mare a lui Ștefan Vodă” au fost invitați părinți, bunici, profesori, dar și oficialități județene și din parlamentul României.

ȘTIRI