Criza apei din Fălticeni ia sfârșit. La ora 18.00 pompele stației Baia 3 au fost repornite pentru umplerea rezervoarelorActualitate

Criza apei din Fălticeni ia sfârșit. La ora 18.00 pompele stației Baia 3 au fost repornite pentru umplerea rezervoarelor

       Accesări: 661

Conducerea Agenției ACET Fălticeni a anunțat în această seară că, în jurul orei 18.00, stația de captare Baia 3 a fost repusă în funcțiune.

Cantitatea de apă trimisă spre oraș va crește treptat de la 500 de metri cubi, la 800 de metri cubi pe oră, ceea ce va face ca presiunea apei să revenină la normal în Fălticeni în cursul nopții de duminică spre luni.

Responsabilii ACET ne-au mai informat că, având promisiunea celor din șantier, că vor finaliza cât mai repede lucrările pe care le derulează în aval de pragul deversant, în zilele următoare instalația pompelor va fi mutată într-o zonă sigură în cazul altor situații hidrologice neprevăzute.

Miercuri, în urma viiturilor de pe râul Moldova, stația de captare a devenit inutilizabilă, situație care s-a păstrat până la sfârșitul săptămânii. Sâmbătă, constructorul care efectuează lucrări de regularizare a albiei râului Moldova a refacut digul care din aval, astfel încât apa să nu mai inunde stația de captare.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

“Apa s-a limpezit, s-au luat probe, iar din această seară Baia 3 va fi repornită. Este o perioadă dificilă iar problema majoră este vremea. Am avut sâmbătă o ședință cu cei de la șantier, ACET și Apele Române. Le-am cerut să facă tot ceea ce este posibil pentru ca populația Fălticeniului să aibă apă non-stop. Este normal ca lumea să fie nemulțumită însă, când îți vine apa, pe unde trebuia să vină de 10 centimetri, de 3 metri și are culoarea petrolului, poți să ai cele mai performante instalații că nu poți face nimic. Apă era plină de mâl și nu se putea folosi. Dacă ajungea la robinet apă cu noroi era din nou scandal. S-au blocat filtrele, cu natura nu te pui. De trei zile se lucrează, cei de la ACET Fălticeni și o echipă de la Suceava au fost la Baia noaptea trecută. Au scos de acolo cantități de mâl impresionante, un munte de noroi. În cursul nopții se va reveni la normal”, ne-a declat, în jurul orei 16, primarul Cătălin Coman.

ȘTIRI