Cristina Nechifor revine la conducerea Colegiului Național ”Nicu Gane”Actualitate

Cristina Nechifor revine la conducerea Colegiului Național ”Nicu Gane”

       Accesări: 858

cristina-nechifor-director-colegiu-nicu-gane

Din nou la vârful instituției. Cristina Nechifor revine în funcția de director al Colegiului Național ”Nicu Gane”, după trei ani în care și-a desfășurat activitatea ca profesor și inspector școlar. Numirea s-a făcut de ISJ Suceava, în perioada vacanței mari, prin decizia inspectorului general Gheorghe Lazăr.

Elevii colegiului și-au întâlnit noua lor directoare abia astăzi, la deschiderea anului școlar.

Profesoara Cristina Nechifor preluase postul pe 10 august, de la directorul adjunct Laurențiu Tomescu care asigurase perioada de interimat începând cu data de 3 iunie 2015. Până atunci, funcția de director fusese ocupată de Mihaela Bărbăcuț care din motive personale și-a cerut eliberarea din funcție, decizie surprinzătoare venită cu câteva zile înainte ca Bacalaureatul să înceapă.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Pe lângă calitatea de profesor, actualul director și-a completat cariera cu funcții pe linie de consilier educativ, membru în Consiliul de Administrație și în diverse comisii ale colegiului.

”Rolul de director al școlii este cel de coordonator. Am un sentiment de speranță că voi fi sprijinită de colegii mei în tot ceea ce îmi propun să întreprind, cum s-a întâmplat și în mandatul anterior.”, ne-a declarat Cristina Nechifor. ”În ceea ce mă privește, îmi propun să răspund solicitărilor, să am puterea de a face lucrul acesta, să găsesc soluția optimă pentru toate situațiile problematice care se vor ivi. Cred că doar împreună și alături de colegii mei vom putea realiza tot ceea ce ne dorim pentru colegiul nostru”.

Directoarea instituției spune că dragostea pentru unitatea de învățământ preuniversitar este principalul element care motivează revenirea sa pe acest post.

Cristina Nechifor, 43 de ani, predă științe socio-umane de 20 de ani la aceeași unitate de învățământ și a mai ocupat funcția de director între anii 2010 și 2012. Actualmente și-a suspendat contractul de inspector școlar, pe perioada de 4 ani plus 1, câștigat în urma unui concurs.

Relația cu fosta directoare Bărbăcuț este una excelentă, ea amintind că nu sunt doar prietene ci și foste colege de clasă.

”Pentru mine, școala aceasta este ca familia mea. De Colegiul Național ”Nicu Gane” se leagă întreaga mea devenire, din primul meu an de profesorat.”, afirmă directoarea Nechifor. ”Anii pe care i-am petrecut director al acestei școli. Indiferent ce devenire va avea evoluția mea, strict legat de carieră, voi rămâne legată de această școală sufletește. În ceea ce privește relația mea cu doamna Mihaela Bărbăcuț pot să spun că este una deosebită. Suntem prietene, foste colege de clasă și actuale colege de cancelarie. Am purtat un dialog constructiv împreună pe marginea mai multor aspecte.”

Cristina Nechifor mai spune că unele elemente de viziune nouă, aplicate de Mihaela Bărbăcuț, vor fi continuate în mandatul ei. Pe de altă parte vor fi și unele idei noi care vor fi adaptate la realități ale momentului.

Pe termen scurt își propune organizarea cu eficiență maximă și în condiții de normalitate a noului an școlar, menținerea colegiului fălticenean ca unitate învățământ de elită și obținerea de rezultate deosebite la concursurile naționale.

Rudy Hödl

ȘTIRI