Crimă cu sânge rece la Fălticeni: Minor înjunghiat de agresor în zona inimii și un adolescent cu leziuni multipleExclusiv

Crimă cu sânge rece la Fălticeni: Minor înjunghiat de agresor în zona inimii și un adolescent cu leziuni multiple

       Accesări: 112942

Un caz cutremurător șochează comunitatea locală. Doi frați, un minor de 15 ani și un altul de 17 ani, au fost înjunghiați în plină stradă de un autor, deocamdată necunoscut, înarmat cu o armă albă. Scenele s-au petrecut aseară, la ora 20.30, pe strada Pleșești Gane, cartierul Țarna Mare, din Fălticeni.

Potrivit unui martor ocular, cu care ar fi vorbit înainte de tragedie, Iulian Gherasim (15 ani) și Alin Gherasim (17 ani) au ieșit din casă pentru a-și procura două sucuri de la un magazin aflat în apropiere.

În drumul lor s-au întâlnit cu agresorul care, cu un obiect tăietor, cel mai probabil un cuțit, i-a atacat pe la spate pe cei doi tineri care locuiesc în municipiul Fălticeni. Pe unul dintre aceștia l-a omorât cu sânge rece, aplicându-i o lovitură în zona inimii.

Minorul de 15 ani a căzut secerat la pământ. Fratele său a reușit să scape de criminal, dar și el s-a ales cu mai multe lovituri cu arma albă, cu plăgi la nivelul antebrațului și abdomenului.

Deși plin de răni, tânărul Alin Gherasim, în vârstă de 17 ani, a reușit să scape de agresor. El a fugit la o casă din apropiere unde lumina era aprinsă. A bătut la ușă și a cerut ajutor. Proprietarul imobilului a înlemnit când l-a văzut pe băiatul care sângera puternic. Imediat a sunat la 112 și a chemat ambulanța. Atunci aflase de la minor că fratele acestuia fusese lovit și el de agresor.

Ucigașul s-a făcut apoi nevăzut.

Din nefericire, lovitura aplicată de criminal minorului de 15 ani i-a fost fatală. Când echipajul Ambulanței Fălticeni a ajuns la fața locului, minorul zăcea fără puls, într-o baltă de sânge. Din păcate pentru el nu s-a mai putut face nimic.

Fratele mai mare a fost transportat la Spitalul Municipal Fălticeni. Ulterior el a fost transferat la altă unitate spitalicească pentru intervenție chirurgicală de urgență. Momentan starea lui este stabilă.

Ancheta este abia la început. Nu se știe dacă este vorba de un conflict spontan sau unul mai vechi.

Pe trupul neînsuflețit al lui Iulian Gherasim nu s-au găsit alte urme de violență. Lovitura aplicată în zona inimii este o plagă de 10 cm.

Crima s-a produs când întunericul se lăsase de mult, iar pe stradă nu era nimeni. Tragedia a avut loc la aproximativ 500 de metri de casa unde locuiesc minorii. Vecinii spun că victimele sunt persoane liniștite și care nu intră în conflict cu nimeni.

Cei doi băieți, Iulian și Alin provin dintr-o familie săracă cu mai mulți copii. Când s-a petrecut crima, tatăl, Neculai Gherasim, dormea în acasă cu frații mai mici. Mama minorilor este plecată la muncă în străinătate.

Tatăl habar nu avea că un fiu i-a fost omorât, iar altul este la spital cu răni grave. Polițiștii i-au dat vestea cumplită.

Cercetările sunt efectuate de echipe mixte ale Birourilor de Investigații Criminale din Fălticeni și Suceava. La fața locului s-a aflat și șeful Poliției Municipale, comisarul șef Adrian Chițescu și procurorul de caz.

Cadavrul tânărului a fost examinat de un specialist de la Medicina Legală Suceava.

Polițiștii au împânzit zona, fac cercetări încă de aseară și îl caută pe agresor și arma crimei.

ȘTIRI