Crește numărul turiștilor care vizitează comuna BaiaRural

Crește numărul turiștilor care vizitează comuna Baia

       Accesări: 1092

Una dintre localitățile județului Suceava intră pe radarul iubitorilor de istorie și tradiție. Deși nu este promovată în cadrul târgurilor de specialitate și nici nu apare pe multe din ghidurile de turism, comuna Baia începe să devină un loc tot mai des vizitat de turiști. Anul trecut numărul acestora a sporit cu peste 20% comparativ anul 2013.

Autoritățile locale pun creșterea se pe seama celor trei mari evenimente cultural-artistice, Hora de la Baia” (mai), Festivalul Baia file de istorie” (august – septembrie), Primiți mascații” (decembrie), care s-au dovedit un promotor excelent pentru tradițiile, istoria și tezaurul local.

Obiectivele istorice au devenit mult mai cunoscute publicului larg, manifestările reușind să atragă atenția unui număr tot mai mare de vizitatori.

Anul trecut numărul turiștilor care au vizitat comuna Baia se cifrează la 2.550.

Pentru noi este o mare bucurie faptul că localitatea Baia începe să fie căutată de turiști. Istoria, vechile meșteșuguri și tradiția sunt componente vii ale acestor locuri cu un trecut bogat.”, ne-a spus primarul Maria Tomescu. Prin proiectele derulate la nivelul comunei am reușit să atragem turiști și să facem cunoscută istoria acestor locuri și povestea sfintelor lăcașuri care dăinuie aici de veacuri. Pe viitor intenționăm să lansăm și alte iniațive care să atragă turiștii spre comuna noastră.”

Statisiticile arată tot mai bine de la un an la altul. Numărul turiștilor care au ajuns în comuna Baia a crescut exponențial.

Dacă la sfârșitul anului 2013 erau înregistrați 1.897 de turiști, în anul următor au fost consemnați 2.070 de turiști. La sfârșitul anului 2015 numărul celor care au vizitat obiectivele istorice, și nu numai, a fost de 2.183.

Pe lângă cele trei ctitorii voievodale, turiștii au poposit de fiecare dată și la Muzeul de istorie și etnografie.

Anul trecut, în luna septembrie, comuna Baia a primit vizita unui grup de turiști de peste hotare. Peste 40 de persoane din Finlanda au ținut să cunoască prima capitală a Moldovei, istoria acestor locuri și bisericile din vechime, toate constituind un punct important de atracție pe agenda excursiei grupului de turiști străini care au pășit la Cetatea de Scaun a Sucevei și la mănăstirile istorice din Bucovina.

Tot anul trecut, în luna decembrie, un grup de peste 20 de persoane din Republica Moldova au venit în vizită la Baia.

Frații de peste Prut au apreciat ctitoriile și tradițiile locului. Surpriza oferită de aceștia, localnicilor, a fost un spectacol de colinde și cântece populare românești.

Proiecțiile pentru viitorul apropiat sunt dintre cele mai optimiste.

Primarul Maria Tomescu susține că în primăvăra și vara acestui an sunt așteptate mai multe grupuri de turiști români la evenimentele care se vor desfășura la Baia.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI