Costurile concertului Holograf și ale celorlalți interpreți nu au fost suportate de Primăria FălticeniActualitate

Costurile concertului Holograf și ale celorlalți interpreți nu au fost suportate de Primăria Fălticeni

       Accesări: 116

concert-holograf-falticeni-3
Ecourile manifestărilor Zilele Municipiului Fălticeni încă se aud. Chiar dacă evenimentul s-a încheiat acum o săptămână, momentele petrecute între 17 și 20 iulie par să fie bine întipărite în memoria localnicilor. Părerilor pro și contra li se adaugă și zvonurile legate de costurile concertelor susținute de artiștii și formațiile invitate.

Cel mai așteptat moment al evenimentului a fost concertul formației Holograf care a strâns 6.000 de persoane în piața centrală ”Nada Florilor”.

În ultima săptămână au circulat informații contradictorii legate de onorariul consistent pe care l-ar fi primit formația pop-rock din bugetul local. Speculațiile au vorbit și de alte sume deloc neglijabile pentru spectacolele susținute de Ion Palade, Orchestra Populară Rapsozii Botoșanilor și Alexandru Recolciuc.

Dorind să clarifice situația, șeful administrației locale Cătălin Coman le-a transmis consilierilor locali că banii pentru concertele artiștilor nu au fost plătiți de Primăria Fălticeni, așa cum se zvonește. El le-a explicat în ședința ordinară de astăzi, 30 iulie 2015, că acordul de parteneriat cu YZY Trend, acesta din urmă s-a angajat să plătească interpreții și formațiile care vor evolua pe scena din centrul municipiului.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Costurile concertelor au revenit exclusiv co-organizatorului, firma suceveană YZY Trend.

”Este bine să facem aceste precizări pentru toată lumea. Cei care au cântat la Zilele Municipiului Fălticeni au făcut-o fără să implice costuri de la bugetul local. Au cântat pe banii co-organizatorului cu care am avut acel contract de asociere prin Consiliul Local”, ne-a declarat primarul Cătălin Coman. ”Vreau să spun tuturor fălticenenilor că Primăria Municipiului Fălticeni nu a plătit nici un leu formației Holograf! Cum nu a plătit nici un leu pentru scenă, instalația de sonorizare și instalația de lumini pentru Ion Palade și Rapsozii Botoșanilor, dar și alte formații care au evoluat. Sunt costuri pe care partenerul nostru YZY Trend le-a suportat în întregime.”

Primarul Coman le-a spus consilierilor locali că sumele atrase din sponsorizare sunt de peste 50.000 de lei, bani care s-au regăsit în rectificarea bugetară aprobată astăzi în Consiliul Local, din care 30.000 lei au fost direcționați pentru premierea elevilor, profesorilor și antrenorilor fălticeneni cu rezultate deosebite în competițiile școlare și sportive.

Restul de 50.000 de lei, din fondul de premiere de 80.000 de lei, au fost prinși la începutul acestui an în bugetul local.

”Cred că este încă o dovadă că Primăria Municipiului Fălticeni are grijă de banul public”, afirmă șeful municipalității fălticenene. ”Dacă în trecut aveam costuri pentru concertele formațiilor, acum acestea au intrat în sarcina co-organizatorului. Faptul că am reușit să avem un spectacol deosebit pe bani puțini, este un lucru foarte avantajos. Am atras sponsorizări în valoare de peste 50.000 de lei, sume atent calculate, bani aduși la cunoștința Consiliului Local.”

Contactat de cotidianul Cronica de Fălticeni, suceveanul Ionuț Roată, administratorul YZY Trend, a declarat la rândul său că plata artiștilor s-a făcut de către YZY Trend și că atât ei cât și Primăria Fălticeni și-au respectat obligațiile contractuale.

El nu a dorit să vorbească despre onorariile oferite artiștilor, afirmând că sumele plătite sunt confidențiale, potrivit contractelor pe care le-au semnat cu formațiile și interpreții.

Rudy Hödl

ȘTIRI