Coșmarul șoferilor ia sfârșit: Strada Sucevei revine la forma inițialăActualitate

Coșmarul șoferilor ia sfârșit: Strada Sucevei revine la forma inițială

       Accesări: 64

Se asfaltează! Strada care a scos peri albi șoferilor fălticeneni, dar și celor care tranzitează municipiul spre nordul județului, va fi readusă la starea inițială. Coridoarele sub care se află rețeaua de apă și canalizare de pe Sucevei vor fi asfaltate, de firma locală Elbi, de la un capăt la altul.

Numai aici lucrările de asfaltare se ridică la aproximativ 350.000 de lei.

Dacă vremea nu va da peste cap planul de bătaie, strada Sucevei va fi readusă la starea inițială, așa cum este prevăzut în caietul de sarcini, în aproximativ două săptămâni. Prima etapă s-a derulat astăzi, odată cu amenajarea tronsonului de pe Nicolae Bălcescu, de la Agenția Loto Prono spre Biserica Adormirea Maicii Domnului. Mâine se va interveni până în dreptul Ocolului Silvic.

De luni, 11 august, este plănuită amenajarea străzii Sucevei. Lucrările vor demara de la Galeria Oamenilor de Seamă și până în zona podului peste Iazul Șomuz.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

”Astăzi a început procesul de readucere la starea inițială. Am pornit de pe strada Nicolae Bălcescu și vom continua cu Sucevei. După ce va fi încheiată această etapă, vom demara proiectul privind reabilitarea străzii Sucevei în totalitate”, a declarat primarul Cătălin Coman pentru Cronica de Fălticeni. ”Am insistat foarte mult pentru ca strada Sucevei să fie asfaltată acolo unde s-a intervenit pentru apă și canalizare. Săptămâna acesta am avut ședințe zilnice, ultima a fost chiar astăzi, și mă bucur că firma 3T Construct a perfectat contractul cu firma Elbi. S-au lămurit toate problemele procedurale pe care le aveau. Rolul Primăriei este de a impulsiona și armoniza relațiile dintre ei, pentru că nu instituția condusă de primar este beneficiarul și nici nu plătește partea de refacere a drumului. Cu toate astea, înjurăturile le-a luat Primăria deși nu are nici o vină.”

La rândul său, directorul firmei Elbi a declarat pentru Cronica de Fălticeni că lucrarea prevede și plombarea șoselei, pe ambele sensuri, ceea ce înseamnă că – până la începerea lucrărilor de amploare pentru reabilitarea totală, pe strada Sucevei se va putea circula cu automobilul în condiții similare celor dinaintea deschiderii șantierului.

Firma nemțeană 3T Construct cea care se ocupă de execuția lucrării al cărei beneficiar este operatorul județean ACET, susține, prin intermediul managerului său, că pe strada Sucevei lucrările se încheiaseră de câtva timp și că tot ce era prevăzut în contract s-a executat, însă nu s-a făcut predarea pentru că, zi de zi, au apărut noi solicitări de branșare din partea locuitorilor din zonă.

Peste șanțurile săpate, unde pământul a fost compactat, se toarnă un strat de asfalt cu o grosime de 10 cm.

După ce lucrările de pe Sucevei se vor încheia vor urma lucrări identice de readucere la starea inițială pe străzile unde intervențiile la noua rețea de apă și canalizare s-a încheiat.

Următoarele străzi vizate sunt Broșteni și Voluntari.

ȘTIRI