Coșmarul șoferilor ia șfârșit: Mâine încep asfaltările pe Strada SuceveiActualitate

Coșmarul șoferilor ia șfârșit: Mâine încep asfaltările pe Strada Sucevei

       Accesări: 61

asfaltare_strada_sucevei

EXCLUSIV!

Așteptarea s-a încheiat! Visul șoferilor de a circula pe o șosea modernă spre municipiul reședință de județ va începe să se materializeze peste numai câteva ore. Asfaltarea străzii Sucevei, pe tronsonul de aproape doi kilometri, va începe chiar mâine, 30 august.

Măsura este posibilă după ce lucrările de amenajare și reabilitarea la noua rețea de apă și canalizare, branșamentele și probele de lucru au fost finalizate.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Anunțul oficial al deschiderii lucrărilor de asfaltare a fost făcut de inginerul Viorica Timofti, directorul executiv al firmei Transporturi Auto Botoșani, care a declarat în exclusivitate pentru Cronica de Fălticeni că acțiunea va începe mâine seară.

”Pe 30 august 2015, ora 22,00, se va începe turnarea primului strat de asfalt pe Sucevei. Duminică va fi un comandament de lucru. Mâ gândesc că noaptea este mai puțin aglomerat și sunt condiții mai bune de lucru”, susține Timofti. ”Eram pregătiți de ceva vreme pentru acest moment, numai că nu a fost posibil. Dacă vremea este bună, iar alte probleme neașteptate, după lucrările la conducte, nu intervin, șantierul se va încheia în jurul datei de 15 septembrie.” 

Primăria Municipiului Fălticeni și Serviciul Poliției Rutiere Suceava au fost informate în cursul zilei de joi, 27 august, cu privire la începerea lucrărilor de asfaltare.

”Pentru a nu agrava circulaţia pe sensul de coborâre redus, disponibil pentru trafic, intenționăm ca restul maşinilor încărcate cu asfalt să fie manevrate de jos, de la pod, cu spatele către repartizatorul-finisor de asfalt, care pleacă de sus, din oraşul Fălticeni”, ne-a transmis directorul executiv Viorica Timofti. ”Acţiunea va continua, seară de seară, până la finalizarea ei, în bune condiţii. În acest sens, am cerut să fim sprijiniți în dirijarea traficului în zonă.”

Firma botoșăneană va acționa pe strada Sucevei cu două compactoare de asfalt, un finisor, două autovehicule de transport emulsie bituminoasă și cel puțin 10 vehicule de tonaj încărcate cu asfalt.

Asfaltarea va demara mâine seară, 30 august, la ora 22. Mai întâi se va turna stratul de legătură, începând de la Ocolul Silvic și până la podul peste Șomuz. În proiectul de reabilitare sunt prevăzute două până la patru straturi de asfalt.

Turnarea covoarelor rutiere va avea loc la doi ani de la începerea lucrărilor de reabilitarea și extinderea la rețeaua de apă și canalizare, deși aceasta ar fi trebuit să se încheie în octombrie 2013.

Viorica Timofte a transmis autorităților locale faptul că pe toată perioada asfaltării va exista personal suplimentar care să asigure ritmicitatea continuă a livrărilor de asfalt în şantier.

La debutul lucrărilor de mâine seară în teren vor fi aşezate cel puţin 10 maşini încărcate cu asfalt, din 50 în 50 de metri. Acţiunea se va desfăşura pe o bandă de 3 metri (înspre trotuar), iar pe restul de 3 metri, urmează să se permită circulaţia autovehiculelor.

Rudy Hödl

ȘTIRI