Corul Școlii Gimnaziale „Ioan Ciurea” și-a adjudecat premiul al doilea la Olimpiada Națională CoralăLocal

Corul Școlii Gimnaziale „Ioan Ciurea” și-a adjudecat premiul al doilea la Olimpiada Națională Corală

       Accesări: 658

Un nou succes pe portativ. Elevii formației corale „Chorus” au bifat un rezulat excelent în cadrul Olimpiadei Naționale Corale. Faza județeană s-a desfășurat sâmbătă la Suceava, iar componenții corului Școlii Gimnaziale „Ioan Ciurea” au reșit să obțină premiul al doilea.

Ediția din acest an școlar s-a adresat ansamblurilor corale din învățământul gimnazial.

Formația „Chorus” este îndrumată de profesoara Mirabela Apopei iar în cadrul concursului, elevii au interpretat trei piese alese în funcție de anumite criterii. Elevii școlii din Fălticeni au deschis programul muzical cu melodia „Copilărie”, scrisă de Vladimir Potlog.

Apoi au dat glas piesei „Hymne à l’amitié” (Imnul prieteniei), un aranjament coral de Dario Baldan Bembo și Sergio Bardotti în limba franceză. Al treilea cântec, cel cu care ansamblul coral a încheiat reprezentanția din concurs, a fost compoziția muzicală „Când uitați să visați”, o abordare ceva mai modernă, prin care elevii au transmis o notă de optimism publicului.

Rezultatul obținut de „Chorus” reflectă preocuparea constantă pentru muzică și numeroasele ore de pregătire prin repetiție sub „bagheta” profesoarei Mirabela Apopei.

Grupul vocal al Școlii Gimnaziale „Ioan Ciurea” s-a remarcat la numeroase concursuri de unde s-au întors cu mai multe premii I, dar și premii de excelență în cadrul unor competiții județene precum „Colind de Crăciun” și locale „Ai și tu talent”.

Gazda Olimpiadei Naționale Corale, etapa județeană, a fost Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava.

Tot sâmbătă, 3 februarie, s-a desfășurat gala și premierea corurilor participante.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI