Corpul vechi al Școlii „Ion Muceleanu” din Fântana Mare este reabilitat cu un proiect de 2 milioane de leiRural

Corpul vechi al Școlii „Ion Muceleanu” din Fântana Mare este reabilitat cu un proiect de 2 milioane de lei

       Accesări: 368

Investițiile în infrastructura din educație sunt investiții pentru viitor. Rețeaua de învățământ din comuna Fântâna Mare se înnoiește pas cu pas, școli ridicate acum 50 – 60 de ani primesc acum o binemeritată modernizare. La sfârșitul lunii martie au început lucrările de reabilitare la vechea clădire a Școlii Gimnaziale „Ion Muceleanu”, acestea fiind primele lucrări de anvergură executate aici.

Corpul A al unității va fi modernizat în totalitate printr-un proiect finanțat prin PNDL (Programul Național de Dezvoltare Locală).

Lucrările sunt realizate de asocierea de firme Sumec și Conbucovina din Suceava, câștigătoarele licitației organizate anul acesta.

„Avem un nou proiect în derulare la Fântâna Mare, un proiect cu bani prin PNDL. „Sperăm ca lucrările începute nu cu mult timp în urmă să se încheie cât mai repede.”, ne-a declarat primarul Vasile Mucilenița. „Eu îmi doresc ca toate școlile din comună să fie la standarde moderne. Elevii noștri trebuie și merită să aibă parte de condiții bune la școală.”

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În urmă cu câțiva ani a fost modernizat corpul B al școlii, unitate despre reprezentanții ISJ Suceava au spus că ar fi una din cele mai frumoase școli din mediul rural.

Investițiile pentru reabilitarea capitală se ridică la 2 milioane de lei.

Pe lângă lucrările de consolidare la structura clădirii, construită între anii 1956 și 1961, proiectul prevede înlocuirea rețelei electrice și termice, sistemelor de iluminat, tâmplăriei, pardoselii, ușilor și acoperișului. Școala va fi dotată și cu o centrală termică pe lemne.

În corpul A, clădirea veche, învață 80 de elevi din clasele gimnaziale.

Pe perioada lucrărilor, școlarii din Fântâna Mare merg la cursul în schimbul de după-amiază, cursuri care se desfășoară în corpul B la Școlii Gimnaziale „Ion Muceleanu”.

ȘTIRI