Corala „Leon Băncilă” îl va colinda pe Patriarhul RomânieiActualitate

Corala „Leon Băncilă” îl va colinda pe Patriarhul României

       Accesări: 554

Vocile angelice din Fălticeni vor răsuna din nou în capitală. Corala „Leon Băncilă” revine după un la București cu o reprezentanție și un repertoriu aparte. De data aceasta nu mai este vorba de un concert pentru public ci unul dedicat întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Române.

Membrii coralei, conduși de profesoara Angela Focșa, vor avea onoarea și bucuria de a-l colinda pe Patriarhul Daniel la el acasă, la palatul de pe Dealul Mitropoliei.

La sfârșit de an prinde contur una din dorințele coriștilor, ei fiind ajutați de Î.P.S Timotei Prahoveanul, originar din Rădășeni, cetățean de onoare al municipiului Fălticeni, cel care deține și funcția de episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

”Colindele rămân icoane de mare preț în altarul spiritual al Bisericii Ortodoxe Române. De aceea, ne-am gândit că cel mai frumos ar fi pentru corala „Leon Băncilă” să încheiem cel mai bun an al nostru colindând chiar pe întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române, pe Preafericitul Părinte Daniel.”, ne-a declarat Cătălin Ciobanu președintele Asociației care girează corala. ”Pentru a ne putea îndeplini acest vis am fost ajutați de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, cel care a devenit pentru noi un îndrumător spiritual și care ne-a oferit sprijinul lui.”

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Concertul de Crăciun este programat marțea viitoare, pe 20 decembrie, la ora 18, la reședința patriarhală.

Corala „Leon Băncilă” va cânta colinde care conțin urări de bine, cuvinte cu încărcătură pozitivă care aduc slavă nașterii Fiului lui Dumnezeu pe pământ și care pregătesc trecerea într-un nou an.

Călătoria spre Patriarhia Română are sprijinul financiar al autorităților locale, Cătălin Ciobanu amintind de sprijinul oferit și în cu alte ocazii de primarul municipiului Fălticeni, un susținător al actului cultural-artistic.

În semn de mulțumire față de autoritățile locale, care au susținut proiectele coralei, edilul Cătălin Coman și grupul consilierilor locali vor fi colindați mâine la sediul instituției Primăriei.

Concertul de colinde de la București este penultima apariție din acest an pentru Corala „Leon Băncilă”.

La sfârșitul lunii decembrie urmează să susțină un concert pentru publicul din Fălticeni. Anul trecut, evenimentul s-a desfășurat la Muzeul de Artă ”Ion Irimescu”, instituție care ar putea găzdui evenimentul și anul acesta.

ȘTIRI