Corala “Leon Băncilă” din Fălticeni  participă la Festivalul internațional de muzică corală desfășurat în SpaniaCultură

Corala “Leon Băncilă” din Fălticeni participă la Festivalul internațional de muzică corală desfășurat în Spania

       Accesări: 722

Din anul 2012, coruri din întreaga lume își dau întâlnire în orașul Calella, din Catalonia / Spania, la Festivalul coral internațional “Canta al mar”, în cadrul evenimentului INTERKULTUR.

Marea Mediterană și apropierea de metropola spaniolă Barcelona sunt doar câteva dintre lucrurile care fac această participare o experiență de neuitat.

La ediția a 7-a, în perioada 24-28 octombrie 2018, vor urca pe scenă 42 de corale, din 20 de țări, de pe tot mapamondul.

Vorbim despre coruri de renume din SUA, Franța, Germania, Japonia, Lituania, Marea Britanie și alte țări, care se vor întrece pe mai multe categorii pentru medalii și premii.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Între participanți și cei 28 de membri ai Coralei “Leon Băncilă” din Fălticeni, alături de dirijorul lor, preotul profesor Tablan Popescu Lucian Ionuț.

“Este prima dată când participam la acest concurs internațional. În anii anteriori am participat la festivalurile de la Paris și Praga.

Din acest an, Corala Leon Bancila îl are ca dirijor pe preotul profesor Tablan Popescu Lucian Ionut, unul dintre cei mai renumiți dirijori din județul nostru și din țară, recunoscut mai ales pentru medaliile și premiile obținute cu Corala Ciprian Porumbescu din Suceava.

Și de această dată, pentru a participa la Festivalul Canta al mar din Spania, am fost sprijiniți de Primăria și Consiliul Local Fălticeni, iar pentru acest lucru îi mulțumim domnului primar Cătălin Coman și consilierilor locali.

De asemenea, le mulțumim sponsorilor care au contribuit la participarea la un festival important în străinătate.

Sperăm și credem la unison că vom reprezenta cu mândrie numele municipiului Fălticeni și avem încredere ca vom veni cu un rezultat bun”, ne-a declarat Cătălin Ciobanu, corist și președinte al Asociației corale Leon Bancilă din Fălticeni.

Față de anii anteriori, când își desfășura activitatea sub conducerea dirijorală a cunoscutei profesoare Angela Focșa, Corala “Leon Băncilă” și-a modificat componența, prin cooptarea unor tineri coriști de la Liceul “Ștefan cel Mare” din Suceava și de la Seminarul Teologic din Suceava.

Marți, 23 februarie, înainte de a pleca spre București, pentru zborul spre Spania, membrii Coralei “Leon Băncilă” au susținut un scurt recital la Primăria din Fălticeni, în semn de mulțumire pentru sprijinul comunității locale.

ȘTIRI