Corala „Leon Băncilă” din Fălticeni medaliată cu aur la Festivalul Internațional Coral „Canta al Mar” din SpaniaActualitate

Corala „Leon Băncilă” din Fălticeni medaliată cu aur la Festivalul Internațional Coral „Canta al Mar” din Spania

       Accesări: 1847

Corala “Leon Băncilă” din Fălticeni se numără printre laureatele celei de-a 7-a ediții a Festivalului Concurs Internațional Coral “ Canta al Mar”, care a avut loc la Calella (Spania), în perioada 24 -28 octombrie 2018.

Evenimentul a adus la un loc 42 de coruri, reprezentând 20 de națiuni.

Aproximativ 1.400 de cântăreți au trăit o experienta unică prin participarea la Parada corurilor, organizată în deschidere pe străzile orașului Calella.

Parada s-a încheiat la Pati de l’Os din Calella cu un eveniment special de primire a corurilor. Cu acest prilej, primarul Calellei a rostind un cuvânt de bun venit tuturor participanților și a transmis un mesaj important: “Continuăm să vorbim despre granițe. Cultura și muzica sunt singurele lucruri care merg dincolo de frontiere și unesc cu adevărat oamenii”.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

La cele 10 categorii ale festivalului au fost acordate 29 de diplome de aur, 24 de argint și 3 de bronz.

Corul din Fălticeni, format din 28 de persoane, a obținut medalia de aur în concursul rezervat corurilor mixte.  Corala “Leon Băncilă” a acumulat un punctaj de 20,65 puncte fiindu-i decernată diploma de aur, împreună cu corul Hotumese The Student Choir of Pattimura University din Indonezia.

Acest punctaj i-a adus Coralei “Leon Bancilă” calificarea la European Choir Games – ediția a IV-a, care se va desfășura între 3-10 august 2019, la Gothenburg, Suedia.

„Pentru noi, Corala Leon Bancilă este importantă în principal din punctul de vedere spiritual. Oricât de solicitantă ar fi, muzica reprezintă o descărcare şi o educaţie sufletească, lucrul care ne ajută să ne pastram echilibrul interior într-o lume decadentă.

Activitatea în cor este un efort care presupune credinţă, dedicare, pasiune, perseverenţă şi voinţă, dar care în final este răsplătită înzecit, nu numai prin dobândirea unei culturi generale consistente, ci mai ales prin îmbogăţirea fibrei morale a fiecărui participant.

În cadrul Coralei Leon Bancilă am învăţat şi continuăm să descoperim tainele lucrului în echipă, ne-am responsabilizat şi am întâlnit oameni sufletişti de care ne-am ataşat irevocabil.

Suntem recunoscători că l-am cunoscut pe dirijorul Tablan-Popescu Lucian Ionuț, un om extraordinar de care ne leagă o prietenie sinceră şi profundă şi care ştim că ocupă un loc special în inimile tuturor coriştilor. Amprenta emoţională pe care o dă dirijorul este absolut fantastică.

Abordăm mai multe stiluri de interpretare şi mai multe tipuri de piese corale. E o experienţă care înnobilează sufletul. Ceea ce se întâmplă la repetiţii este un crâmpei dintr-un atelier în cadrul căruia, cărbunele se transformă în diamant printr-un lung proces de şlefuire.

Ceea ce se vede în forma finală a concertului este diamantul şlefuit de munca noastră și în special a dirijorului Tablan-Popescu Lucian Ionuț un om de o deosebită valoare, care știe să fie dirijor, <animator>, să facă o punte afectivă extraordinară între cor și public.

Suntem mândri că am participat la un festival de excepție, de primă clasă, cu un nivel ridicat de calitate a participanților și rezultatele muncii noastre nu s-au lăsat așteptate.

Mulțumim cu această ocazie domnului primar Cătălin Coman și Consiliului Local al municipiului Fălticeni pentru susținerea acordată acestui proiect important pentru comunitatea fălticeneană și a întregului județ.

Ne dorim să reprezentăm în continuare, cu mândrie, muzica corală de calitate, cultura, creând o punte peste culturi diferite.

Mulțumim deasemenea și sponsorilor care au fost alături de noi la acest proiect și in anii precedenț, așteptând și alți iubitori de cultură pentru a împărtăși împreună bucuria succesului.

Nu vom uita să amintim de prietenii noștri dragi, Corala Ciprian Porumbescu din Suceava, elevii Liceului Ștefan cel Mare din Suceava și ai Seminarului Teologic din Suceava, pentru care avem toată dragostea, și fără de care Corala Leon Băncilă nu ar fi putut ajunge la performanță”, ne-a declarat Cătălin Ciobanu, președintele Asociației Corale Leon Băncilă Fălticeni.

În această după-amiază, o delegație a Coralei “Leon Băncilă” a fost prezentă la Primăria Fălticeni pentru o întâlnire cu primarul Cătălin Coman, care a ținut să felicite corul pentru rezultatul extraordinar obținut la sfârșitul săptămânii trecute.

ȘTIRI