Corala Leon Băncilă a participat la Festivalul Coral Internaţional „Liviu Borlan”Cultură

Corala Leon Băncilă a participat la Festivalul Coral Internaţional „Liviu Borlan”

       Accesări: 111

La sfârşitul săptămânii, 4-5 septembrie 2015, Corala „Leon Băncilă” din Fălticeni a participat la prestigiosul Festival Coral Internaţional „Liviu Borlan” de la Baia Mare.

Festivalul, ajuns la ediţia a V-a, a avut invitate coruri din România (Vaslui, Arad, Panciu, Fălticeni, Constanţa), Letonia (Aluksne), Bulgaria (Plovdiv), Serbia (Zrenjanin) şi Macedonia (Skopje).

Evenimentul a fost organizat de Corala Armonia şi Asociaţia Prietenii Armoniei din Baia Mare, cu sprijinul autoriăţilor locale, al partenerilor şi sponsorilor.

Corul din Fălticeni, condus de profesoara Angela Focşa a obţinut „Premiul Prieteniei”, acordat anual de Asociaţia „Prietenii Armoniei”. Trofeul festivalului a fost atribuit Corului „Naşterea Domnului” din Arad.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Din juriul competiţiei au făcut parte reprezentanţi ai Academiei de Muzică din Cluj Napoca, Univeristatea Naţională de Muzică Bucureşti, Academia de Muzică din Gdansk – Polonia, Universitatea „George Enescu” din Iaşi, Academia de Muzică din Minsk şi Academia de Muzică din Chişinău.

Participarea Coralei „Leon Băncilă” la acest festival a fost posibilă şi datoriă sprijinului financiar oferit de Consiliul Local Fălticeni.

ȘTIRI