- Cronica de Fălticeni - https://www.cronicadefalticeni.ro -

Copiii silitori ai caselor de plasament din Fălticeni au fost recompensați de binefăcători anonimi la Biserica Adormirii

Faptele bune nu cunosc frontiere. Un grup de oameni inimoși împreună cu preotul Adrian Brădățan au inițiat o acțiune de premiere pentru copiii ai căror părinți sunt statul. Anul școlar s-a încheiat de câteva zile, însă premiile sunt binevenite și la început de vacanță.

Acțiunea s-a desfășurat pe 24 iunie, după Sfânta Liturghie, în ultima duminică din postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel.

Au fost premiați 20 de copii instituționalizați cu rezultate bune și foarte bune la învățătură. Ei au fost răsplătiți nu doar pentru că au fost silitori și au avut note mari la școală, ci pentru că au nevoie să fie încurajați pe mai departe.

Elevii din casele de plasament au fost premiați la Biserica „Adormirii Maicii Domnului” din vecinătatea cartierului Maior Ioan, lăcaș unde preotul Adrian Brădățanu slujește de ani buni.

„Pentru fiecare dintre noi au fost momente emoționante. Ne-am bucurat că le-am putut oferi aceste premii ca recompensă pentru motivația pe care ei au avut-o pentru studiu. Astfel de momente sunt bucurii pentru sufletul nostru și al lor”, ne-a declarat preotul paroh Brădățanu. „Am vrut să le spunem că nu i-am uitat și că suntem alături de ei. Vom continua cu astfel de acțiuni pe viitor. Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat și au contribuit la premiere.”

Elevii de la clasele primare, gimnaziu și colegiu au primit în dar plicuri cu bani și pachete constând în dulciuri și fructe.

Printre cei premiați s-a numărat și un student al unei universități prestigioase din Moldova. Cei care au donat fondurile pentru premiere, oameni simpli, dar și antreprenori, au ținut să rămână anonimi.

Reprezentanții SMCAD (Servicii Multifuncționale pentru Copii Aflați în Dificultate) s-au arătat încântați de inițiativă, amintind de și de alte campanii de premiere desfășurate la aceeași parohie în perioada Crăciunului sau în timpul vacanțelor când copiii instituționalizați au primit cadouri din partea parohiei și a oamenilor sufletiști.

În urmă cu o lună, un grup de persoane condamnate la închisoare, care își execută pedepsele la Penitenciarul Botoșani, au petrecut câteva ceasuri la Sfânta Liturghie unde au fost îndemnați de preotul Adrian Brădățanu și de preotul de la capela închisorii să dea un nou sens vieții lor prin pocăință și fapte bune.

Facebook Comments