Copiii din Fălticeni au fost în mare formă la turneul de tenis “Cuza Open”Sport

Copiii din Fălticeni au fost în mare formă la turneul de tenis “Cuza Open”

       Accesări: 373

Organizată în cadrul programului ”Școala altfel: să ştii mai multe, să fii mai bun!”, de către Inspectoratul Școlar Județean Suceava în colaborare cu clubul Select Suceava, care a pus la dispoziție terenurile de tenis, Cupa ”Cuza Open”, ajunsă deja la cea de-a șasea ediția, a adunat la Suceava tinerii tenismeni din tot județul Suceava.

De la cei mai mici, grupați în categoriile fete sub 12 ani și băieți sub 12 ani, și până la cei mai experimentați (fete peste 12 ani și băieți peste 12 ani), cu toții au demonstrat că în județul Suceava se joacă tenis de calitate.

Fălticeniul a avut reprezentanți în trei din cele patru categorii la care s-au disputant meciuri în cele trei zile de concurs (18-20 aprilie). Cei mici s-au ”duelat” pentru medalii atât la fete, cât și la băieți. Toate cele trei medalii puse în joc la fete sub 12 ani au ajuns la Fălticeni. Astfel, tenismenele ce se antrenează la clubul ACS ”Nada Florilor”, sub îndrumarea instructorului Marcel Dascălu, au pășit pe podium în următoarea formula: Shara Gușă – locul I, Ilinca Anton – locul al II-lea (ambele eleve ale Școlii Gimnazială ”Mihail Sadoveanu”), iar Evelina Tanasă – Locul al III-lea (reprezentând Școala Gimnazială ”Ioan Ciurea”).

La băieți, fălticenenii David Onisei (8 ani) și David Buhă (9 ani), ambii reprezentând Școala Gimnazială ”Mihail Sadoveanu”, au avut de disputat meciuri în compania unor copii cu 2 sau chiar 3 ani mai mari decât ei. Deși au luptat exemplar, copiii din Fălticeni au trebuit să se mulțumească la final cu locul 4 ocupat de David Buhă, respectiv locul 5 adjudecat de David Onisei.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Ultima categorie la care Fălticeniul a avut reprezentanți a fost cea a băieților peste 12 ani, finala disputată miercuri dimineață, chiar înaintea festivității de premiere, fiind una nerecomandată cardiacilor. Întâlnirea finală i-a avut protagoniști chiar pe cei doi fălticeneni, Vasile Filip (Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza”) impunându-se în trei seturi în fața prietenului și colegului său de antrenament, Ioan Mărincuța (Școala Gimnazială ”Mihail Sadoveanu”), după ce Ioan a condus în primul set cu 6-0.

Info & foto – Codrin Anton

ȘTIRI