Copiii din comuna Baia au primit cadou un spectacol muzical, premii și multe dulciuri cu ocazia zilei de 1 IunieRural

Copiii din comuna Baia au primit cadou un spectacol muzical, premii și multe dulciuri cu ocazia zilei de 1 Iunie

       Accesări: 787

Momente minunate de 1 Iunie. Numeroși copii din comuna Baia au fost în centrul atenției de ziua lor, marcată la nivel internațional la începutul verii calendaristice. Primăria și Consiliul Local au organizat vineri primul eveniment dedicat în întregime celor mai mici cetățeni ai comunității.

Cadoul de Ziua Copilului a fost un spectacol în care unii au avut calitatea de invitați, iar alții de oaspeți.

Însoțiți de părinți sau bunici, numeroși copii au venit în centrul comunei Baia unde au petrecut clipe de bucurie într-o atmosferă de voie bună.

Evenimentul a fost deschis cu festivitatea de premiere a elevilor din comuna Baia cu rezultate bune la învățătură. Primarul Maria Tomescu i-a premiat, totodată, pe copiii care au performant la olimpiadele școlare. Aceștia au primit diplome de excelență și un premiu în valoare de 150 de lei.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Un moment deosebit a fost premierea sportivei Magdalena Rusu, originară din Baia, campioană și câștigătoarea mai multor medalii în competițiile din lumea canotajului.

În tot acest timp, toți copiii prezenți la spectacol au primit din partea organizatorilor dulciuri și urări de bine.

„Pentru prima dată am marcat și noi Ziua Copilului. Ne-am gândit să-i recompensăm pe elevii silitori, dar și pe restul copiilor cu acest eveniment plin de bucurie.”, ne-a declarat Maria Tomescu, primarul comunei Baia. „Am fost onorați de prezența atâtor copii frumoși. Sperăm ca manifestările de astăzi să fi fost pe gustul lor, dar și al părinților. Eu le doresc mult sănătate și fericire, iar micuților spor la învățătură. Anul acesta a fost prima ediție și ne dorim să continuăm.”

Spectacolul de 1 Iunie a inclus mai multe recitaluri, dar și momente coregrafice.

Începând cu ora 16 s-a desfășurat programul artistic, deschis de elevii Școlii Gimnaziale nr.2 Baia, îndrumați de profesoara Andreea Iliuță. Pe scenă au urcat mai apoi membrii Ansamblului Folcloric Răzeșii.

Tinerele talente locale, Gianina Pădurean și Amalia Pădurean, iar, mai apoi, Andrei Mihailov din Fălticeni, și Angela Galea, au încântat publicul cu melodii populare.

Punctul culminat al evenimentului a fost concertul susținut de Pavel Stratan și cei doi copii ai săi, Cleopatra și Cezar. Din program nu au lipsit piesele noi, dar și cele consacrate, precum „Când eram mitel”, „Tata”, „Trenul tuc, tuc, tuc” și „Ghiță”.

Spectacolul din centrul comunei Baia a continuat cu un recital de excepție al solistei Ancuța Corlățan, urmat de un alt recital susținut de grupul „Florile Șomuzului” din Bunești. Soliștii Simona Matachi și Nicolae Vieru au încheiat programul artistic.

Programul de 1 Iunie a fost încheiat cu o discotecă în aer liber, unde toți copiii au fost invitați timp de două ore să se distreze pe ritmurile muzicii moderne.

Maria Tomescu susține că spectacolul de 1 Iunie va fi organizat și anul viitor. Primarul comunei Baia mai spune că elevii cu rezultate bune la învățătură vor continua să fie recompensați financiar în cadrul aceluiași eveniment.

ȘTIRI