Copiii de la Grădiniţa Pinocchio au creat ornamente pentru sărbătorile de iarnăEducație

Copiii de la Grădiniţa Pinocchio au creat ornamente pentru sărbătorile de iarnă

       Accesări: 121

Grădinița cu Program Prelungit ”Pinocchio” Fălticeni a organizat concursul de creativitate „Ornamente pentru sărbătorile de iarnă”.

Proiectul se află la ediţia a IV-a, şi este înscris în calendarul activităţilor extracurriculare al unităţii.

Sunt include ateliere de lucru, prin care se urmăreşte ca membrii echipei (părinţi, bunici, copii, educatoare) să îşi dezvolte abilităţile de comunicare în cadrul grupului, modalităţile de lucru în echipă, valorificarea materialelor refolosibile, încredere de sine, precum şi încrederea în restul membrilor echipei şi, nu în cele din urmă, creativitatea, inventivitatea și originalitatea ideilor transpuse în lucrări, ne-a informat prof. Adriana Samson.

“Nimic nu se pierde, totul se transformă”, afirmă Antoine Laurent, iar copiii de la „Pinocchio” au demonstrat acest lucru.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În cadrul atelierelor de creaţie, cei mici au învăţat cum să recicleze şi să reîntrebuinţeze obiectele care şi-au pierdut utilitatea, transformându-le într-un mod creativ.

Atelierele au urmărit să dezvolte îndemânarea şi abilitatea participanţilor de a realiza cu propriile capacităţi diverse obiecte utile, plăcute, sub îndrumarea persoanelor din jurul copiilor, care să  înfrumuseţeze mediul ambiental cu prilejul sărbătorilor de iarnă.

În concurs au fost înscrise un număr de 112 ornamente, care au fost evaluate de membrii juriului.

Vernisajul expoziţiei şi premierea lucrărilor a avut loc în această săptămână, la sediul grădiniţei. Copiii au fost recompensați cu diplome, cadouri, dulciuri și fructe.

„În calitate de coordonator al concursului, în numele colectivului didactic al grădiniţei, adresez felicitări şi mulţumiri tuturor copiilor şi familiilor acestora pentru acceptarea provocării de a participa la acest concurs, pentru transpunerea în practică a multitudinii de idei, pentru diversitatea şi calitatea produselor prezentate în concurs”, ne-a declarat prof. Adriana Samson.

ȘTIRI