Conturile Colegiului Național ”Nicu Gane” rămân sub sechestruLocal

Conturile Colegiului Național ”Nicu Gane” rămân sub sechestru

       Accesări: 55

Situație neschimbată la Colegiul Național ”Nicu Gane”. Conturile instituției de învățământ sunt în continuare sub sechestru. O datorie mai veche, moștenită pe seama unor lucrări realizate între anii 2007 – 2009 și neachitate, face ca segmentul de investiții să rămână blocat până la achitarea sumei restante.

Conform dispozițiilor legale în vigoare, s-a cerut executarea silită prin poprirea conturilor.

Primarul Cătălin Coman reclamă faptul că perioada mandatului său de consilier local, între anii 2008 – 2012, nu s-au făcut înștiințări în cadrul deliberativului privind existența unor datorii neachitate pentru lucrări realizate la Colegiul Național ”Nicu Gane”.

”Este o chestiune nefirească. Plătește actualul Consiliul Local pentru ce s-a greșit în trecut”, ne-a declarat primarul Cătălin Coman. ”Precedentul Consiliu Local nu a fost informat la timpul respectiv. Când eram consilier local nu s-au spus deloc aceste chestiuni, spre deosebire de acum când totul este realizat cu maximă transparență.”

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Până acum s-au derulat două acțiuni de executare silită, care au scos din visteria instituției bugetare 75.000 de lei, din două hotărâri judecătorești care totalizează 170.000 de lei.

”Am pus la dispoziție informări, consilierii locali au fost înștiințați verbal și în scris”, mai spune primarul Coman. ”În ședințele de Consiliu Local acestea s-au consemnat și în procesele verbale de ședință. Practic am realizat o chestiune perfect transparentă și legală, ceea ce nu s-a întâmplat în perioada 2008 – 2012, când practic s-au acumulat aceste datorii, iar Consiliul Local nu a avut habar de nimic. Primarul și administrația de la timpul respectiv au trecut totul cu tăcere și, ne trezim că, după patru ani trebuie să dăm din banii Municipiului Fălticeni. Acesta este de fapt necazul mare: trebuie să plătim 170.000 de lei, sumă pe care o puteam folosi în altă parte.”  

Chiar dacă are conturile blocate, Colegiul Național ”Nicu Gane” poate face plățile pentru salariile personalului.

Primăria Fălticeni vrea să angajeze o casă de avocatură, însă deocamdată totul este la faza discuțiilor.

ȘTIRI