Accesări: 103

De astăzi este oficial. Strada Sucevei va fi asfaltată și reabilitată în totalitate. Contractul a fost semnat în această dimineață la sediu Primăriei Fălticeni, în prezența șefului administrației locale Cătălin Coman și Fănică Savu, directorul firmei desemnate câştigătoare, alături de Cătălin Nechifor – președintele Consiliului Județean Suceava, Alexandru Rădulescu – vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, și deputatul Ioan Stan.

Lucrările vor fi executate de Transporturi Auto SA din Botoșani.

„De mult timp situaţia străzii Sucevei pune într-o lumină proastă atât municipiul cât şi Primăria Fălticeni. Din postura de administraţie locală trebuie să ne însuşim criticile, dar oamenii trebuie să ştie că Primăria Fălticeni face tot ceea ce ţine de ea pentru a ieşi din această stare. Am semnat astăzi contractul de lucrări pentru reabilitarea străzii, este o certitudine. Cred că în mai puţin de un an, mizând pe seriozitatea constructorului, le vom oferi fălticenenilor dar şi celor care tranzitează Fălticeniul condiţii civilizate de trafic pe acest segment de drum european. Vreau să mulţumesc conducerii Consiliului Judeţean Suceava şi Guvernului României pentru sprijinul financiar acordat susţinerii acestui proiect”, a declarat primarul Cătălin Coman.

Valoarea contractului se ridică la 3,87 milioane de lei.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Constructorul s-a angajat să finalizeze lucrările de reabilitare pe strada Sucevei în termen de 14 luni din ziua semnării contractului. Asta înseamnă că la data de 15 decembrie 2015 întreaga lucrare se va încheia.

Contractul prevede reparații pe o lungime de 1.830 metri.

Vor fi făcute intervenții pentru consolidarea infrastructurii rutiere existente refacerea sistemului rutier pe traseul lucrărilor de apă şi canalizare executate recent. Potrivit contractului, firma botoșăneană va amenaja un scuar longitudinal, trotuare cu pavele autoblocante, borduri pentru trotuare şi la noul scuar.

Suprafața rutieră va primi o nouă îmbrăcăminte asfaltică, pe strada Sucevei fiind prevăzută amenajarea a două sensuri giratorii. Primul va fi amplasat la intersecţia cu strada Nicolae Bălcescu (zona Ocol Silvic), iar cel de al doilea va fi construit la intersecţia cu vechea variantă DN2 spre Rotopăneşti (zona fostelor serpentine, intrarea spre Suceava).

La toate acestea se adaugă montajul marcajelor și indicatoarelor rutiere.

Ultimele lucrări de asfaltare pe infrastructura străzii Sucevei s-au făcut între 1988 și 1989. De atunci și până în prezent au avut loc reabilitări axate doar pe astuparea gropilor ivite după trecerea iernii. Potrivit șefului administrației locale aceasta este cea mai mare investiție făcută pe infrastructura rutieră din Fălticeni în ultimele două decenii și jumătate.

”După 25 de ani suntem în situația fericită în care semnăm un contract pentru reparații capitale pe Strada Sucevei, astfel încât o porțiune din drumul european E85, care tranzitează municipiul Fălticeni, să arate într-adevăr ca o șosea europeană”, a mai spus primarul Coman. ”Va arăta altfel nu doar pentru că se asfaltează, ci pentru că lucrările prevăzute aici vor schimba imaginea unei străzi pe care nu s-a făcut reparații complete de 25 de ani. Mă bucur foarte mult că astăzi reușim să facem acest pas. Investim aproape 4 milioane de lei într-o lucrare foarte importantă pentru urbea noastră. Este cea mai mare investiție făcută în drumuri, cu bani de la bugetul local, județean și guvernamental, care s-a realizat vreodată în Fălticeni.”

Pentru atribuirea acestui contract au fost depuse nouă oferte din partea unor firme din judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi şi Galaţi.

Acestea au fost deschise pe 27 august 2014, iar comunicare rezultatelor, în urma analizei dosarelor depuse, s-a făcut pe 6 octombrie 2014.

Anterior derulării investiţiei, Primăria Fălticeni a asigurat finanţarea pentru obținerea avizului de mediu, expertizei tehnice, studiului topografic, studiului geotehnic şi proiectului tehnic de execuţie cu o valoare cumulată de peste 62.000 de lei.

ȘTIRI