Continuă acțiunile în sprijinul comunităților afectate de precipitațiile abundente. În județul Suceava sunt probleme în alimentarea cu energie electricăNațional

Continuă acțiunile în sprijinul comunităților afectate de precipitațiile abundente. În județul Suceava sunt probleme în alimentarea cu energie electrică

       Accesări: 804

Structurile Ministerului Afacerilor Interne continuă să acționeze în sprijinul comunităților din județele afectate de fenomenele hidro-meteorologice severe.

Intervențiile în teren sunt monitorizate și coordonate prin Centrul Național de Conducere Integrată (CNCI) al MAI, completat cu grupa operativă a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, care este în permanentă legătură cu celelalte instituții reprezentate în Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență.

A fost realizată manevra de forțe și mijloace la nivelul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență prin suplimentarea în județul Bacău cu 15 motopompe din județele Brăila, Galați, Vaslui, în județul Sibiu cu 25 motopompe și 85 lucrători din județele Alba, Arad, Bistrița-Năsăud, Bihor, Călărași, Hunedoara, Vâlcea, precum și menținerea dislocării a 16 motopompe la nivelul județului Covasna din județele Prahova, Dâmbovița, Mureș.

Totodată, s-au dislocat 200 metri liniari dig gonflabil și 200 metri liniari dig mobil cu panouri din județul Mureș și 200 metri liniari dig modular din județul Vâlcea către județul Sibiu, pentru realizarea unor îndiguiri provizorii în zonele de risc.

În urma fenomenelor hidrometeorologice înregistrate astăzi s-au semnalat efecte negative în Municipiul București și la nivelul a 41 localități din 20 județe, fiind inundate 27 case, 72 curți, 85 subsoluri, 12 străzi și 117 fântâni. Totodată,  5 case nelocuite sunt afectate de o alunecare de teren.

Vântul puternic a doborât 5 copaci și a smuls un 1 acoperiș de bloc, fiind avariate 5 autoturisme.

Nu sunt semnalate persoane blocate sau urgențe medicale ce nu pot fi asigurate din cauza fenomenelor meteorologice.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, se înregistrează întreruperi în alimentarea cu energie electrică la nivelul a 13 localități din 3 județe (Neamț, Olt și Suceava), însumând un număr de 10.933 consumatori, iar pentru remedierea defecțiunilor se acționează cu 7 echipe de intervenție.

La nivel național sunt în serviciul operativ, pregătiți să intervină 22.010 lucrători MAI (7.790 jandarmi, 5.000 pompieri, 9.220 polițiști) cu 9.008 mijloace.

ȘTIRI