Consumul de alcool, o tentaţie periculoasă pentru conducătorii autoActualitate

Consumul de alcool, o tentaţie periculoasă pentru conducătorii auto

       Accesări: 76

Alcoolul, rămâne una din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave, alături de viteza excesivă, depăşirile neregulamentare şi indisciplina pietonală.

Potrivit unei informări a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, în ultimele zile, poliţiştii au identificat pe drumurile naţionale şi judeţene din judeţ 11 şoferi care au condus vehicule după ce au consumat băuturi alcoolice.

Duminică, 7 decembrie, de Sfântul Nicolae, Serviciul Rutier al IPJ Suceava, împreună cu biroul/formaţiunile de profil din teritoriu au organizat şi desfăşurat acţiuni tematice pe drumurile publice din judeţ, în scopul impunerii climatului de disciplină în rândul participanţilor la trafic şi depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule pe drumurile publice după ce au consumat băuturi alcoolice, precum şi a celor care încalcă legislaţia rutieră în vigoare.

În cadrul acţiunii au fost constatate 5 infracţiuni şi au fost reţinute 4 permise de conducere. De asemenea, a fost ridicat 1 certificat de înmatriculare. Au fost testaţi cu aparatul etilotest 201 conducători auto şi  au fost aplicate 86 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 30.491 lei.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Un bărbat de 59 ani din  municipiul Fălticeni, a condus autoturismul pe DN2  E, in localitatea Buneşti, având o concentraţie  alcoolică în aerul expirat de de  1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar la spital i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

ȘTIRI