Consultații neurologice gratuite la Alma ClinicSănătate

Consultații neurologice gratuite la Alma Clinic

Noutăți de primăvară pe agenda celui mai modern centru privat de servicii medicale pe plan local. Alma Clinic va oferi începând de luna viitoare consultații fără plată la cabinetul de Neurologie. Pentru a beneficia de gratuitate, persoanele vor trebui să se prezinte la doctor cu bilet de trimitere de la medicul de familie.

Alma Clinic și Casa de Asigurări de Sănătate Suceava au semnat contractul care va permite realizarea examinărilor medicale fără plată din 3 aprilie 2017.

Consultațiile neurologice vor fi făcute de medicul specialist Cornelia Iftimie din Iași.

Programările se fac telefonic la numerele 0754.471.246 și 0330.100.323, fie la sediul clincii fălticenene de pe strada Ana Ipătescu nr.9A.

Alma Clinic are trei ani de activitate, timp în care și-a consolidat statutul de alternativă premium la serviciile de sănătate existente în zonă.

„Încercăm să ținem pasul cu progresele științifice și tehnologice. Investim mereu în aparatură de specialitate care să permită o examinare optimă și să asigure un diagnostic cât mai exact.”, ne-a declarat Mitocaru, directorul clincii. „Investițiile noastre în capitalul uman sunt la fel de importante, de aceea am format o echipa competentă de peste 20 de medici specialiști, completată de o echipă administrativă de profesioniști, având ca scop final un act medical de calitate.

Examinări medicale gratuite la Alma Clinic se pot face doar pe baza unui bilet de trimitere și la cabinetele Ortopedie, Geriatrie, Psihiatrie, ORL și Gastroenterologie.

Centrul de sănătate se remarcă prin servicii medicale de nivel premium, facilitate de echipamentele ultraperformante și mijloacele avansate de tratament. La acestea se adaugă standardul de calitate al echipei medicale, condițiile ambientale și dotările de excepție.

Neurologia

Este e o ramură a medicinii care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul bolilor care afectează sistemul nervos central sau periferic.

Bolile neurologice sunt afecțiuni ale creierului, măduvei spinării și nervilor din tot corpul. Împreună acestea controlează toate funcțiile corpului. Așadar, afecțiunile neurologice nu sunt limitate doar la nivelul creierului.

Structurile ce țin de domeniul neurologiei sunt, pe de o parte, creierul, măduva spinării (reprezentând sistemul nervos central), și, pe de altă parte, nervii cranieni, rădăcinile nervoase și ganglionii spinali, nervii periferici, inclusiv legăturile cu mușchii scheletici (reprezentând sistemul nervos periferic).

Există peste 600 de boli neurologice.

Tipurile majore includ: epilepsia, migrena si alte tipuri de dureri de cap, boli cerebro-vasculare, inclusiv accidentul vascular cerebral, scleroza multiplă – boala adultului tânăr, boala Parkinson, neuroinfecții, tumori cerebrale, tulburări traumatice ale sistemului nervos, cum ar fi traumatisme cerebrale și tulburări neurolgice, ca urmare a malnutriției, parezele faciale.

Vertijul este, de asemenea, des întâlnit la populația de toate vârstele, aceasta fiind senzația cronică sau intermitentă de pierdere a echilibrului. Vertijul este o senzație subiectivă, descrisă adesea prin cuvântul „amețeală”. Ceea ce experimentează pacientul nu poate fi experimentat de altcineva.

Multe persoane cu această tulburare nu sunt corect evaluate și diagnosticate.

Iată câteva motive pentru care ar trebui să fiți consultat de un medic neurolog: durerile de cap, durerile cronice, dureri la nivelul coloanei vertebrale, unele însoțite de limitarea mobilitătii și tulburari de sensibilitate, amețeală, pierderea echilibrului, amorțeala sau furnicăturile, slăbiciunea musculară, modificarea sensibilitatii in anumite zone ale corpului, problemele de mișcare (dificultatea de mers, tremorul sau alte simptome ale sistemului nervos care cauzează probleme de mișcare), convulsiile, tulburări de vedere sau auz, tulburări de înghițire sau vorbire, problemele de memorie sau momentele de confuzie.

Cunoștințele de neurologie au progresat foarte mult în ultimii 10-15 ani, în acest domeniu existând perspective remarcabile de diagnostic și tratament.

Astăzi patologia neurologică poate fi diagnosticată de la primele semne de boală pe baza consultului neurologic completat cu metodele moderne de investigare (computer tomograf, imagistica prin rezonanță magnetică, ecografia Doppler).

Facebook Comments

ȘTIRI