Consultații medicale de specialitate la Alma Clinic pentru afecțiuni legate de diabet, nutriție și boli metaboliceSănătate

Consultații medicale de specialitate la Alma Clinic pentru afecțiuni legate de diabet, nutriție și boli metabolice

       Accesări: 1404

Paleta de specialități medicale se extinde la Alma Clinic. În cadrul centrului medical dedicat activităților de ambulatoriu funcționează și un cabinet unde pot fi tratate afecțiuni pe linie de Diabet, nutriție și boli metabolice. Pacienții se pot prezenta la examinarea medicală în fiecare marți, în intervalul 16 – 19.

Consultațiile sunt efectuate săptămânal de medicul specialist Elena Costea.

Programările se preiau zilnic, de luni până sâmbătă, atât telefonic cât și la sediul clincii de pe strada Ana Ipătescu nr.9A.

În cadrul consultației de diabet puteți beneficia de măsurarea glicemiei și indicilor antropometrici, recomandări cu privire la tratamentul cu ADO sau Insulinoterapie alături de recomandări nutriționale. De asemenea, la Alma Clinic, în cadrul examinării medicale se regăsesc teste pentru sensibilitatea neuropată, IGB, monitorizare TA și frecvența cardiacă.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Diabetul zaharat este o boală caracterizată prin creșterea și persistența glucozei în sânge, datorată scăderii secreției de insulină a pancreasului și/sau reducerii sensibilității la insulină a diverselor țesuturi.

Potrivit medicului specialist Elena Costea, consecința acestor glicemii se traduce prin afecțiuni acute, cetoacidoză diabetică, determinată de creșterea necontrolată a glicemiei sanguine sau infecțioase, exacerbarea glicemiilor în contextul prezenței unei infecții acute, dar și prin afecțiuni cronice, determinate de persistența unor valori glicemice crescute pe perioade îndelungate. Aceste determină afectare macrovasculară (artere coronariene, artere cerebrale și artere periferice), microvasculară (artere retiniene și renale) și neuropatice periferice.

Specialitatea Diabet se ocupă cu diagnosticarea diabetului, tratamentul acestuia cât și a complicațiilor acestei afecțiuni metabolice.

Doctorul Elena Costea recomandă prezentarea persoanelor la medicul specialist diabetolog atunci când în urma unor analize de laborator glicemia depășeste valorile normale 70-110 mg/dl sau hemoglobina glicozilată ce trece de valorile 5,7% – 6,4%.

Este foarte imporant să mergeți la medic atunci când urmatoarele simptome clinice revelatoare: urinat frecvent (poliurie), senzație puternică de sete (polidipsie), scădere ponderală nejustificată, senzație puternică de foame, chiar dacă vă alimentați suficient, stare accentuată de oboseală, vedere încețoșată, furnicături, amorțeli și durere la nivelul membrelor inferioare și superioare.

În nomenclatorul medical există mai multe tipuri de diabet.

Diabetul zaharat de tip 1 sau insulino-dependent este o boală auto-imun, declanșată de viruși, dietă sau substanțe chimice, în care sistemul imunitar al organismului distruge celulele beta producatoare de insulina din pancreas. Aceasta poate să apară la orice vârstă, însă cele mai multe cazuri debutează la persoanele sub 40 de ani.

Diabet zaharat de tip 2 sau non-insulino-dependent este cea mai comună formă de diabet zaharat și afectează 85 – 90% din totalul persoanelor cu diabet. Acest tip de diabet mai este cunoscut și sub numele de diabet cu debut tardiv și este caracterizat prin rezistența la insulină și deficit de insulină. Boala poate fi ereditară, dar poate fi declanșată de factori de factori precum dieta precară, excesul de greutate, hipertensiunea arterială.

Diabetul gestațional apare si este diagnosticat în timpul sarcinii. Depistarea se face printr-un test oral de toleranță la glucoză. Factorii principali de risc pentru diabetul gestațional includ un istoric familial de diabet zaharat, vârsta avansată și obezitate.

ȘTIRI