Constantin Bulboacă intră în „Hora Cuvintelor”: Fostul profesor lansează luna aceasta al doilea volum de poeziiLocal

Constantin Bulboacă intră în „Hora Cuvintelor”: Fostul profesor lansează luna aceasta al doilea volum de poezii

       Accesări: 1990

Pasiunea pentru scris și cultură i-a adus din nou condeiul în mână. Fostul profesor Constantin Bulboacă și-a dedicat o parte din timp poeziei, iar ce-a realizat în ultimii ani, acum este adunat într-o nouă carte. La sfârșitul lunii acesteia, el va lansa un volum de versuri.

Este cel de-al doilea și cel mai amplu.

Volumul intitulat sugestiv „Hora Cuvintelor” este gata de lansare.

Cartea include 65 de creații literare în versuri pe care autorul le-a realizat în ultimii opt ani. Constantin Bulboacă spune că poeziile sale au teme dintre cele mai diverse. Unele dintre acestea l-au inspirat de-a lungul vieții.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Una dintre poezii este dedicată poetului nepereche al românilor, Mihai Eminescu fiind autorul preferat al dascălului pensionar Bulboacă.

Cartea include și un colind centenar, care are și o versiune muzicală. Aranjamentul muzical a fost realizat de profesorul Dan Sinăuceanu. Colindul va fi interpretat de Elena Rusu, Liviu Chelaru și rapsodul Grigore Gafencu, în cadrul lansării de carte.

Prefațat de Grigore Ilisei și ilustrat de Radu Bercea, opera „Hora Cuvintelor” este doilea volum de versuri semnat de Constantin Bulboacă.

Acum opt ani în urmă, profesorul debuta în lumea versului cu „Din pulbere de stele”, carte și eveniment prezentate de scriitorul român de origine armeană Varujan Vosganian.

Lansarea este programată pe 29 martie.

Evenimentul va începe la ora 17, la Sala „Pictor Aurel Băeșu” din cadrul Muzeului de „Artă Ion Irimescu” din Fălticeni.

Volumul de poezii va fi prezentat de scriitorii Grigore Ilisei, Doina Cernica și Ioan Țicalo.

Accesul pentru public va fi liber.

ȘTIRI