Consiliul Local al comunei Slatina își desfășoară activitatea fără trei consilieri PNL: Situația durează de aproape 12 luniRural

Consiliul Local al comunei Slatina își desfășoară activitatea fără trei consilieri PNL: Situația durează de aproape 12 luni

       Accesări: 486

Situație unică în județul Suceava. Consiliul Local al comunei Slatina se întrunește de aproape un an de zile în formulă incompletă. Din cele 15 funcții de consilieri doar 12 sunt ocupate.

După alegerile din iunie 2016, care s-au lăsat cu un scandal de proporții, care a necesitat intervenția jandarmilor, trei locuri din deliberativul local sunt și astăzi libere.

În urma scrutinului, PSD a obținut 8 posturi de consilieri locali, iar PNL a obținut 7 consilieri locali, din care doar 4 sunt în funcție.

Primarul Vlad Gherman susține că a cerut în mai multe rânduri organizației comunale PNL Slatina să comunice numele supleanților care urmau să completeze locurile libere din Consiliul Local. Solicitările noului edil au rămas fără ecou, liberalii preferând să lase în aer decizia numirii persoanelor care puteau primi mandatul de consilier local.

Cu alte cuvinte, trei locuri în deliberativul local au rămas blocate, încă din vara anului trecut, pe fondul unui refuz ale cărui motive nu sunt cuoscute. Practic jumătate din efectivul opoziției este ținut „acasă”.

Contactat de cotidianul Cronica de Fălticeni, liderul liberal Gheorghe Flutur nu a dorit să comenteze situația privind.

„Cunoaștem situația de la Slatina. Lucrurile sunt un pic complicate acolo.”, explică Gheorghe Flutur. „Momentan nu doresc să comentez mai mult. Vom analiza și vom vedea ce este de făcut.”

În situația de față s-a ajuns după ce consilierul local Ilie Gherman, fostul primar, cel care a pierdut alegerile anterioare la doar 8 voturi diferență, nu a fost validat în funcție pentru că și-a prezentat demisia.

Un alt caz este cel al lui Virgil Bardan, consilierul local ales pe listele PNL, care nu a fost prezent la ședinta de constituire. Pentru că a lipsit de la trei ședințe consecutive, din lunile iunie, iulie și august 2016, el nu a fost validat în funcție.

Situație diferă în cazul mandatului de consilier local al lui Gheorghe Mogîrzan care a fost invalidat printr-o hotarâre a Consiliului Local Slatina din data de 7 august 2016. Hotarârea nu a fost contestata în termenul legal, aceasta rămânând definitivă.

Potrivit unor surse din interiorul organizației județene PNL afirmă că lucrurile nu vor rămâne așa la nesfârșit, iar deciziile care trebuiau luate de mult ar trebui să puse în aplicare cât mai rapid.

ȘTIRI