Consiliul Județean Suceava anunță programul proiectului „Paştele în Bucovina 2015”Rural

Consiliul Județean Suceava anunță programul proiectului „Paştele în Bucovina 2015”

       Accesări: 62

Este deja tradiție. Programul „Paştele în Bucovina” figurează și în acest an pe agenda celor mai importante manifestări ce au loc în județul Suceava. Calendarul ediției 2015 este finalizat, acesta urmând să se deruleze începând cu a doua decadă a lunii curente.

Proiectul, prin care Consiliul Județean Suceava speră să atragă turiști din toate colțurile țării, se întinde pe patru săptămâni.

Acesta cuprinde evenimente culturale, religioase și artistice dintre cele mai diverse. Expoziția de desene și picturi ”Paștele din imaginația copiilor”, organizată la Solca, va deschide pe 23 martie programul ”Paște în Bucovina 2015”.

În ultima duminică din martie la Fundu Moldovei se va desfășura un Festival-concurs național de muzică religioasă dar și Târgul Meșterilor Populari.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Expoziţii de ouă încondeiate şi concursuri de încondeiat ouă sau concerte pascale se vor organiza în următoarele săptămâni în mai multe localităţi din judeţ. Între 29 martie și 19 aprilie sunt programate în comuna Vama câteva demonstrații de închistrit ouă.

Târgul de Paște de la Gura Humorului se va deschide în data de 31 martie, iar la Suceava pe esplanda Muzeului Obieciurilor Populare din Bucovina, iar o zi mai târziu în comuna Iacobeni este plănuită o amplă expoziție de ouă încondeiate.

În Duminica Floriilor, la Ciocănești și Moldovița se va organiza Festivalul Ouălor Încondeiate, iar la Vicovu de Sus se va susține un concert de muzică religioasă.

În Săptămâna Patimilor se derulează programul „Drumul Ouălor Încondeiate”, pe patru rute, fiind cuprinse zonele etnografice ale judeţului, iar în fiecare localitate vor putea fi vizitate ateliere de încondeiat ouă şi expoziţii cu vânzare.

Muncipiul Fălticeni figurează în calendarul proiectului „Paştele în Bucovina 2015” cu expoziția de icoane ”Râvna duhovnicească”, în data de 31 martie, la Bibilioteca ”Eugen Lovinescu” și manifestarea din 3 aprilie sub genericul ”Oameni, locuri, obiceiuri” ce va prezenta publicului porturi populare, icoane, împletituri și obiecte de artizanat. La Muzeul de Artă ”Ion Irimescu” va avea loc, pe 5 aprilie, o expoziție de artă religioasă cât și un concert de muzică religioasă.

Programul manifestărilor din Săptămâna Luminată include expoziții gastronomice, concursuri de ciocnit ouă, Sărbătoarea Coșurilor Pascale și Balul Gospodarilor.

Concertul de Paște ”Lumina Învierii”, din data de 19 aprilie, la Rădăuți, va încheia suita de evenimente din cadrul proiectului „Paştele în Bucovina 2015”.

ȘTIRI