Consilierul liberal Aldea despre situația Maternității: Să mai rămână în actuala clădire până la terminarea noului spitalActualitate

Consilierul liberal Aldea despre situația Maternității: Să mai rămână în actuala clădire până la terminarea noului spital

       Accesări: 55

consilier-pnl-gheorghe -aldeaSpiritele s-ar putea încinge din nou. Subiectul mutării Maternității ar putea deveni următorul subiect de dispută în Consiliul Local, așa cum a fost și cel privind repartizarea locuințelor ANL. Peste numai două zile aleșii PNL și PSD se vor întâlni la ședința ordinară pentru a vota dacă clădirea în care urmează să fie transferată unitatea medicală va trece sau nu de la Colegiului ”Vasile Lovinescu” în administrarea Spitalului Municipal Fălticeni.

Schimbarea de destinație face subiectul unei noi hotărâri de Consiliu Local. Pentru a putea fi aprobată, aceasta era nevoie de voturile unui cel puțin 13 consilieri.

Primarul Coman afirma anterior că solicitase în câteva rânduri un punct de vedere grupului liberal în chestiunea transferului temporar a Maternității. Șeful administrației locale a declarat cotidianului Cronica de Fălticeni că municipiul riscă să rămână pentru prima dată fără Maternitate și personalul medical la secțiilor Neonatologie și Obstetrică-Ginecologie. El s-a arătat profund nemulțumit de lipsa unui răspuns concret din partea membrilor opoziției.

Consilierul liberal Gheorghe Aldea spune că mâine vor avea putea oferi un răspuns pentru municipalitate. Aleșii PNL Fălticeni se vor întâlni la sediul partidului pentru a discuta cum vor vota joi proiectul de hotărâre numărul 10 de pe ordinea de zi.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În ceea ce privește modul în care Aldea vede situația de față, consilierul liberal este de părere că Maternitatea ar trebui să funcționeze în continuare în actualul imobil până la finalizarea noului spital.

”Cea mai bună soluție ar fi pentru Primărie și pentru dezvoltator să mai dea dovadă de înțelegere”, ne-a declarat Gheorghe Aldea. ”Probabil pentru încă un an de zile, Maternitatea să mai rămână în actuala clădirea pe strada Sucevei până când se va termina noul spital. Cu toate că acesta el trebuia să fie terminat. Din diverse motive, știm cu toții, de ce nu s-a terminat.”

Consilierul PNL mai spune că mai sunt sume de primit de la Ministerul Sănătății pentru noul spital și a reamintit faptul că în cont mai există bani pentru unitatea medicală, dar care nu pot fi cheltuiți pentru că mai sunt făcut licitații.

”Avem reținerea dacă într-adevăr se transformă un spațiu, unde până acum câțiva ani și-a desfășurat activitatea o unitate de învățământ, dacă se pretează și dacă fluxul este cel care poate fi avizat de DSP”, explică Gheorghe Aldea.

El mai spune că se strâng informații de la salariații de la Maternitate și că ar putea cere o vizită la fața locului pentru a vedea cum se prezintă imobilul în care ar putea fi transferată unitatea medicală fălticeneană.

Rudy Hödl

ȘTIRI