Consilierii pedeliști Gheorghe Arteni și Vasile Sburlea au trecut la PSDLocal

Consilierii pedeliști Gheorghe Arteni și Vasile Sburlea au trecut la PSD

       Accesări: 139

Acum este oficial. Consilierii pedeliști Gheorghe Arteni și Vasile Sburlea sunt de astăzi cei mai noi membri ai Partidului Social Democrat, confirmând zvonurile care circulau în mediul politic local de aproape o săptămână. Trecerea la noul partid s-a făcut în cadrul ședinței desfășurate în această după-amiază la sediul organizației municipale, de pe strada Maior Ioan.

Gheorghe Artenie și Vasile Sburlea fac posibilă obținerea majorității de către social-democrați în Consiliul Local Fălticeni.

”Eu am candidat pentru PDL și m-am trezit în ACL”, a declarat consilierul Vasile Sburlea pentru Cronica de Fălticeni. ”Am avut dintotdeauna vederi de stânga. Nu uitați că am fost șef de partide naționaliste timp de 20 de ani, la PUNR și PRM, încât am considerat că aici, în PSD, sunt mai aproape de convingerile mele inițiale”.

Proaspătul consilier PSD mai spune că s-a despărțit de foștii colegi de la PDL în condiții amiabile și că ”nu s-a regăsit în doctrina ACL (Alianța Creștin-Liberală)”, acesta fiind și unul din motivele care l-au determinat să plece din rândul democrat-liberalilor.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

”M-am simțit bine printre colegii pedeliști și am toată considerația pentru fostul primar Vasile Tofan, dar nu m-am regăsit în doctrina ACL.” Un alt motiv, poate esențial, e acela că în Consiliul Local voi putea sprijini efectiv realizarea proiectelor primarului Cătalin Coman pentru care, nu pentru că i-am fost diriginte, am cuvinte de aprecieri deosebite, atât ca edil șef, cât și ca om politic. Sper să nu-l dezamăgesc în Consiliul Local.”, a declarat Vasile Sburlea pentru Cronica de Fălticeni.

Vasile Sburlea are 69 de ani și este la al șaselea mandat de consilier local. Întrebat de Cronica de Fălticeni de ce a părăsit tabăra democrat-liberală, fostul profesor a spus că a profitat de Ordonanța de Urgență care permite migrația aleșilor locali, nevrând să-și piardă mandatul pentru că, și până acum, în Consiliul Local a votat proiectele necesare fălticenenilor.

Acesta și-a depus adeziunea la PSD în urmă cu câteva zile.

La rândul său, primarul Cătălin Coman, care deține și funcția de vicepreședinte al PSD Fălticeni, a salutat decizia celor doi consilieri locali afirmând că ”Gheorghe Artenie și Vasile Sburlea sunt doi oameni valoroși pe care și i-a dorit în partid și care au sprijinit proiectele orașului”.

”Această ordonanță (OUG 55/2014) pe permite să opteze pentru proiectul care îl cred viabil. Grupul consilierilor PSD, alături de partenerii noștri de la PPDD, reușește să creioneze o majoritate funcțională la Fălticeni, pentru că asta ne dorim”, ne-a declarat primarul Cătălin Coman.

ȘTIRI