Consilierii locali decid mâine dacă Penny Market va construi noul magazin la FălticeniActualitate

Consilierii locali decid mâine dacă Penny Market va construi noul magazin la Fălticeni

       Accesări: 90

penny-market

Revine în atenția aleșilor locali. Mâine se reiau discuțiile în deliberativ pe tema dezvoltării viitorului magazin alimentar Penny Market pe strada Sucevei. În cadrul ședinței ordinare, consilierii puterii și opoziției vor decide prin vot dacă se aprobă sau nu documentația Planului Urbanistic Zonal, un pas premergător construirii celui de-al patrulea supermarket din municipiu.

Proiectul de hotărâre inițiat de primarul Coman s-a dezbătut și luna trecută, însă acesta a fost retras de pe ordinea de zi după ce
consilierii liberali au părăsit sala de ședință. Aceștia s-au arătat nemulțumiți de lipsa documentului de urbanism (PUZ), dar și de faptul că edilul șef încerca să aducă unele lămuriri asupra afirmațiilor făcute într-un comunicat de presă al PNL pe tema aceluiași magazin.

Autoritățile locale au transmis săptămâna trecută, spre consultare, documentația care nu figura în materialul de ședință consilierilor liberali și social-democrați. Proiectul a fost pus, din nou, pe ordinea de zi a ședinței, fiind chiar primul de pe ordi

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Penny Markey ar urma să funcționeze pe strada Sucevei, pe locul actualei Maternități Fălticeni clădire ce va fi demolată.

Imobilul aparține, după retrocedare, Fundației Caritatea din București. Aceasta are un contract încheiat cu un dezvoltator imobiliar pentru construirea magazinului alimentar.

Clădirea trebuie evacuată la 31 decembrie 2015, personalul și aparatura medicală urmând să fie transferate pentru o perioadă pe strada Ion Creangă, în imobilul fostei Școli Generale nr.5, ulterior transformată în corpul D al Colegiului ”Vasile Lovinescu”. În luna august, prin hotărâre de Consiliu Local, clădirea a fost transferată cu drept de administrare de la colegiul fălticenean la spitalul municipal.

Rudy Hödl

puz-penny-market-2

ȘTIRI