Consilierii locali au votat bugetul Fălticeniului pentru anul 2019Local

Consilierii locali au votat bugetul Fălticeniului pentru anul 2019

       Accesări: 374

Consiliul Local Fălticeni a aprobat, la începutul acestei săptămâni, în cadrul ședinței lunare a deliberativului, bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2019.

Bugetul adoptat asigură, potrivit primarului Cătălin Coman, în parametri normali, atât secțiunea de funcționare cât și secțiunea de dezvoltare.

Conform expunerii primarului Coman, veniturile bugetului local sunt estimate la suma 75.627.494 lei, iar cheltuielile vor fi  în valoare de 106.280.199 lei. Diferența dintre cele două capitole, de 30.652.250 de lei, va fi asigurată din excedentul anilor precedenți și subvențiile pentru salariile persoanalului Spitalului Municipal Fălticeni.

Cheltuielile pentru proiectele europene, partea de investiții, sunt estimate la 9.992.260 de lei. Municipalitatea are 3 proiecte în derulare, în valoare totală de 10 milioane de lei, fonduri nerambursabile. Încă 3 proiecte sunt în curs de obținere a finanțării, posibil chiar în acest an.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Tot din fonduri europene, la Spitalul Municipal Fălticeni urmează să fie asigurată aparatură în valoare de 414.910 lei. De menționat că alte 2 milioane de lei vor fi asigurate, pentru aparatură, din fondurile spitalului și ale bugetului local.

Primăria va asigura și cofinanțarea de 2% la proiectul de modernizare a rețeleor de apă, derulat de ACET Suceava, în valoare de 421.693 de lei.

La capitolul investițiilor cu finanțare guvernamentală, 7,4 milioane de lei sunt alocate pentru 2 proiecte care se vor derula prin Programul Național de Dezvoltare Locală (străzile 1 Mai, Nicolae Beldiceanu, Cuza Vodă, Anton Holban, Pietrari, Ion Dragoslav, Ștefan cel Mare, Ana Ipătescu și reabilitarea podului de pe bulevardul 2 Grăniceri).

Primarul Cătălin Coman a arătat că investițiile în infrastructura rutieră vor avea o alocare totală de 22% din buget (peste 23 milioane de lei).

Investițiile în sistemul de învățământ sunt estimate la 10.936.457 lei, din proiecte europene, dar și din alocări de la bugetul local în sumă de 1,8 milioane de lei.

Urmărește expunerea integrală a prevederilor bugetare pentru anul 2019:

Cifrele bugetului local în 2019 – prezentarea primarului Cătălin Coman

ȘTIRI