Conferința „Moștenirea umanității – Perspectivă asupra drepturilor omului” la Colegiul Național „Nicu Gane” FălticeniEducație

Conferința „Moștenirea umanității – Perspectivă asupra drepturilor omului” la Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni

       Accesări: 312

American Councils for International Education și Colegiul Național „Nicu Gane” organizează luni, 9 octombrie, începând cu ora 11.00, Conferința  „Moștenirea umanității – Perspectivă asupra drepturilor omului”.

Evenimentul va avea loc la Fălticeni, în Amfiteatrul „Mihail Sadoveanu” al Colegiului Național „Nicu Gane”.

Liceenii interesați să participe la această conferință au putut să trimită, până pe data de 4 octombrie, un eseu de maxim două pagini despre un caz concret legat de drepturile omului. Selecția celor care vor conferenția pe tema drepturilor omului a fost făcută de echipa de organizare a conferinței împreună cu profesori specializați în domeniu.

Conferința va fi deschisă de Alexandra Timofte, organizatoarea evenimentului, licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, masterandă SNSPA, care va prezenta și o scurtă istorie a drepturilor omului.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Din partea Amnesty Internațional Bucharest Group, va fi prezentă Maria Drăghici, licențiată în Științe Politice, masterandă a Universității din București, care va prezenta asistenței informații despre Activismul și drepturile omului.

Cinci elevi de la Colegiul Național „Nicu Gane” vor prezenta eseurile selectate în cadrul conferinței: Razia de la Vel d’Hiv – Roxana Robescu Cercel (clasa a X-a E); Apartheidul în Africa de Sud – Ciprian Scutăreanu (clasa a X-a G); Statutul femeii într-o lume guvernată de idei islamice – Alina Melnic (clasa a X-a G); Femeile în Islam – Cătălina Popa (clasa a X-a E); Comitetul Arabiei Saudite pentru Promovarea Virtuții și Prevenirea Viciului – Otilia Apostol (clasa a X-a E).

Cuvântul de închidere îi va aparține profesorului Codrin Bența, profesor de istorie la Colegiul Național „Nicu Gane”.

ȘTIRI