Condusul fără permis este tot mai la modă: Doi tineri din Râșca și Vadu Moldovei s-au ales cu dosar penalActualitate

Condusul fără permis este tot mai la modă: Doi tineri din Râșca și Vadu Moldovei s-au ales cu dosar penal

       Accesări: 1735

Condusul fără permis este tot la modă printre tineri: Doi indivizi din Râșca și Vadu Moldovei s-au ales cu dosar penal

Își riscă propria libertate pentru câteva minute la volan. Condusul autoturismelor fără permis este tot mai la modă printre tinerii din zona Fălticeni. Lună de lună, agenții de poliție surprind în trafic persoane care, deși nu dețin permis și nici nu cunosc legislația, își permit luxul de a ieși pe drumurile publice.

Este și cazul unui tânăr din Vadu Moldovei, în vârstă de 21 de ani, care a fost depistat seara la volanul unei mașini.

Pe 30 martie, în jurul orei 21, patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei l-a oprit pentru control de rutină, pe DJ 208F din comuna Vadu Moldovei.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, agenții au descoperit faptul că, tânărul nu deține permis de conducere.

Aceștia au aflat ulterior că autoturismul i-a fost încredințat pentru a fi condus, pe drumurile publice, de un alt tânăr de 21 de ani din aceeaşi localitate.

Polițiștii au întocmit dosar penal, tânărul de 21 de ani aflat la volan fiind cercetat pentru comiterea infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, iar proprietarul autovehiculului sub aspectul comiterii infracțiunii de „încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știa că nu posedă permis de conducere”..

Un alt caz s-a înregistrat în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe 31 martie, la ora 1.

Un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Fălticeni a oprit pentru control pe strada Teilor din comuna Rîșca, autoturismul condus de un localnic de 19 ani.

Polițiștii i-au cerut documentele, însă tânărul a ridicat din umeri. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, agenții au constatat faptul că, tânărul nu deține permis de conducere pentru nici o categorie auto.

Oamenii legii i-au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Recent, un tânăr de 15 ani, din Hârtop, a fost depistat la volan, iar pentru prinderea lui, patru echipaje de poliție l-au urmărit prin oraș.

În zona Ocolului Silvic, autoturismul a fost oprit în trafic în urma unui blocaj rutier, dar și după ce mașina condusă de minor a fost lovită din spate de mașina poliției. Autoturismul urmărit s-a învârtit pe șosea, după care s-a oprit.

Anul trecut, din aceleași motiv, au fost întocmite 15 dosare penale pe raza municipiului Fălticeni și a localităților arondate.

ȘTIRI