Conducători auto sancționaţi pe capete. Polițiștii locali din Fălticeni aplică peste 500 de amenzi pe lunăLocal

Conducători auto sancționaţi pe capete. Polițiștii locali din Fălticeni aplică peste 500 de amenzi pe lună

       Accesări: 5421

Sancțiuni cu duiumul. Agenții Poliției Locale din Fălticeni au zilnic de furcă cu șoferii indisciplinați pe care nu-i iartă când vine vorba de încălcarea regulilor de circulație. Oamenii legii aplică zeci de amenzi conducătorilor auto care ignoră indicatoarele rutiere amplasate pe principale drumuri publice din oraș.

Pentru a-i disciplina pe șoferi, agenții își fac simțită prezența acolo unde proprietarii mașinilor parchează pe sectoarele de drum în care oprirea sau staționarea este interzisă.

Cele mai multe sancțiuni sunt aplicate pe străzile Ion Creangă, Sucevei, 13 Decembrie, Victoriei, Maior Ioan dar și în zona centrală, în special pe Bulevardul Revoluției.

Acestea variază între 2-3 puncte de amendă, suma fiind stabilită în funcție de clasa sancțiunii: clasa I – 2 sau 3 puncte-amendă – 290 sau 435 de lei, clasa a II-a – 4 sau 5 puncte-amendă – 580 sau 725 de lei.

Clasa a III-a de sancțiuni are de la 6 la 8 puncte-amendă – între 870 şi 1.160 de lei, clasa a IV-a – de la 9 la 20 de puncte-amendă – între 1.305 şi 2.900 de lei, în timp ce clasa a V-a (persoane juridice) are de la 21 la 100 de puncte-amendă – între 3.045 şi 14.500 de lei.

Polițiștii locali spun că există și șoferi care, deși au primit amendă, cu greu își schimbă năravul.

Oamenii legii aplică în medie 20 – 25 de sancțiuni pe zi, pentru acest gen de contravenții, incluse în clasa I de sancțiuni.

Mai precis este vorba de oprirea interzisă, staționarea interzisă, acces interzis și cele privitoare la restricțiile de tonaj.

Amenzile sunt aplicate de lucrătorii Compartimentului Circulație pe Drumurile Publice din cadrul Poliției Locale.

Lunar se adună 500 – 600 de amenzi numai pentru opriri și staționări neregulamentare.

Polițiștii locali spun că au acționat zile în șir pe două artere rutiere importante din oraș, pentru a-i disciplina pe șoferi să nu mai oprească ori să staționeze pe tronsoane de drum unde traficul este ridicat.

Intervențiile lor s-au lăsat cu zeci de amenzi pe strada Sucevei, sectorul dintre Blocul Turn și Ocolul Silvic, pe 13 Decembrie, între Blocul Turn și Autogară, cât și pe strada Dogari (varianta de trafic greu).

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI