Condițiile meteorologice din Fălticeni sunt bune pentru observarea eclipsei de lună în penumbră din această noapteSpecial

Condițiile meteorologice din Fălticeni sunt bune pentru observarea eclipsei de lună în penumbră din această noapte

       Accesări: 817

O eclipsă de lună în penumbră va avea loc vineri şi va putea fi observată şi în România. Condițiile meteorologice sunt favorabile și la Fălticeni pentru acest fenomen astronomic.

Vineri, 16 septembrie 2016, românii vor putea fi martorii unui fenomen astronomic deosebit. O eclipsă de lună în penumbră va fi observabilă de pe teritoriul ţării noastre între orele 21:56 şi 23:55.

Potrivit descoperă.ro, eclipsa de lună în penumbră apare în momentul în care Soarele, Pământul şi Luna formează un aliniament aproape perfect. În timpul acestui fenomen, Terra blochează o parte din lumina solară care, în mod normal, se propagă pe suprafaţa Lunii, acoperind astrul selenar cu partea exterioară a umbrei sale, pe care specialiştii au denumit-o ,,penumbră”. Celelalte zone ale Lunii rămân, însă, expuse radiaţiilor solare, satelitul strălucind pe cer la fel de puternic precum în faza de lună plină.

Ultimul eveniment de acest gen a avut loc în data de 19 octombrie 2013.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

ȘTIRI