Condițiile meteo extreme au avariat rețelele de tensiune din zona Fălticeni: Opt localități fără energie electricăActualitate

Condițiile meteo extreme au avariat rețelele de tensiune din zona Fălticeni: Opt localități fără energie electrică

       Accesări: 1726

Vremea și-a făcut astăzi de cap. După ce meterologii au anunțat cod roșu de ploi, precipitațiile nu au întârziat să apară. La orele după-amiezii nori negri s-au adunat pe cer, iar ploile torențiale s-au dezlănțuit.

Ploile torențiale, însemnate cantitativ, au fost însoțite de vânt și descărcări electrice și pe alocuri a bătut gheața.

Condițiile meteo extreme au avariat rețelele de tensiune din zona Fălticeni. În jurul orei 14, câteva mii de gospodării din mai multe localități nu aveau energie electrică.

Opt comune au rămas total sau parțial fără energie electrică: Mălini, Slatina și Râșca, Boroaia, Forăști și Drăgușeni.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Probleme cu alimentarea cu energie au fost și în comunele Bogdănești și Vadu Moldovei.

Activitatea mai multor institituții publice a fost perturbată din același motiv. După ora 17 s-a reluat furnizarea energiei electrice în câteva sate.

Echipele Delgaz Grid au rămas în teren pentru definitivarea lucrărilor de reparaţii, având în vedere că au existat situaţii unde alimentarea cu energie s-a realizat în sistem provizoriu.

Potrivit reprezentanților companiei, s-au înregistrat mai multe avarii la rețeaua aeriană de electricitate din zona Fălticeni.

Aceștia au confirmat faptul că lipsa energiei este cauzată, printre altele, de ruperea mai multor stâlpi. Au fost distruse elemente de susţinere şi izolaţie, precum şi conductoare, fapt ce a cauzat întreruperea alimentării cu energie.

Au fost afectate și câteva de posturi de transformare.

Reprezentanții Delgaz Grid spun că regretă disconfortul resimţit de consumatori prin întreruperea distribuţiei energiei şi îi asigură pe locuitorii zonei Fălticeni că au făcut tot ceea ce a fost posibil, pentru restabilirea stării de normalitate în cel mai scurt timp posibil.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI