Condiţiile meteo au pus probleme în alimentarea cu energie electrică în mai multe zone din MoldovaActualitate

Condiţiile meteo au pus probleme în alimentarea cu energie electrică în mai multe zone din Moldova

Viscolul puternic, căderile de zăpadă şi temperaturile extrem de reduse au cauzat mai multe avarii în zona  Moldovei, în special la liniile electrice aeriene de medie tensiune ce deservesc localităţi din mediul rural.

Au fost afectate în special elemente de izolaţie şi conductoare electrice, precum și elemente de support şi susţinere ale acestora.

 “Echipele Delgaz Grid au intervenit în permanenţă în această periodă, şi, în ciuda condiţiilor neprielnice, au remediat în bună măsură avariile apărute. Menţionăm că în această dimineaţă erau nealimentate 29 de localităţi, numărul acestora scăzând simţitor până la această oră.

 Precizăm că sunt porţiuni de reţea aflate la mare distanţă de căile de acces practicabile în condiţiile date, deplasarea echipamentelor, materialelor şi sculelor necesare pentru efectuarea reparaţiilor se face manual, ceea ce măreşte durata de intervenţie faţă de condiţiile normale.

 Intervenţiile vor continua până la remedierea tuturor avariilor şi reluarea alimentării la toţi consumatorii”, se arată într-un comunicat al Delgaz Grid.

Conform raportului operativ primit la ora 18.00 de la E.ON România, în județ mai existau dar două localități parțial nealimentate cu energie electrică, Rădăuți și Bosanci, fiind afectați un număr de aproximativ 200 consumatori.

Biroul de Comunicare E.ON a transmis Cronicii de Fălticeni că au fost rezolvate mare parte a defecțiunilor majore care au afectat furnizarea energiei electrice în: Fălticeni, Baia, Bunești, Cumpărătura. În cursul orei 17.30, existau în continuare avarii individuale la unele gospodării, care urmau să fie rezolvate.

Probleme cu energia electrică erau și în satul Pleșești, comuna Vulturești.

Facebook Comments

ȘTIRI