Concursul ACOLADA este organizat la BogdăneştiEducație

Concursul ACOLADA este organizat la Bogdăneşti

       Accesări: 331

Şcoala din Bogdăneşti a găzduit la începutul lunii iunie (7 iunie) a  IX-a ediție a concursului interjudețean de matematică ACOLADA, concurs rezervat elevilor din mediul rural.

Au participat 135 de concurenți din clasele a IV-a, a V-a, a VI-a, a VII-a, și a VIII-a, din 19 localități (județele – Botoșani, Bacău și Suceava).

Au fost oferite premii constând în obiecte şi cărţi (pentru câştigători) şi diplome de participare. Elevii din județul Suceava au câștigat 5 premii I, 5 premii ÎI, 4 premii IIIși 47 de mențiuni.

Premiile în obiecte au fost asigurate de Societatea DEDEMAN. Au fost premiați primii șase elevi de la fiecare clasă iar elevii cu cele mai mare punctaje: Airinei Andrei Cristian, cl. A V-a din Bogdănești, Todașcă Daniel, cl. A VI-a din Coșna, Apostol Manuel din Arbore, cu 21 puncte din 21, toți din jud. Suceava, au primit un premiu special, de câte 250 lei, fiecare, oferit de Primăria Bogdănești.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Concursul s-a desfășurat în parteneriat cu Colegiul Naţional „Ștefan cel Mare” Suceava. Valoarea concursului este dată de către cei care s-au implicat în realizarea acestuia: Președinte concurs – Lector dr. MARIUS MARCHITAN, Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava; Comisia de organizare: Profesor VASILE SOLCANU, Școala Gimnazială Nr.1 Bogdănești, Județul Suceava, Profesor GABRIEL BERARIU, director Școala Gimnazială Nr.1 Bogdănești, Județul Suceava, Profesor DAN POPESCU, director Colegiul Naţional „Ștefan cel Mare” Suceava, Profesor RĂZVAN SAVA, Școala Gimnazială Nr.1 Bogdănești, Județul Suceava; Comisia de elaborare a subiectelor: Profesor DAN POPESCU, director Colegiul Naţional „Ștefan cel Mare” Suceava, Profesor CRISTIAN AMORĂRIȚEI, Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, Profesor ADRIAN VIERIU, Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava; Comisia de evaluare a lucrărilor: Profesor ADRIAN VIERIU, Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, Lector dr. MARIUS MARCHITAN, Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, Profesor CLAUDIA Marchitan, Școala Gimnazială Nr.3 Suceava, Profesor ARTUR BĂLĂUCĂ, Centrul de Excelenţă Iaşi, Profesor CĂTĂLIN BUDEANU, Colegiul National „Emil Racoviţă” Iaşi, Profesor VASILE STOICA, Colegiul Naţional „Ferdinand I” Bacău, Profesor TRAIAN DUMINICĂ, Colegiul „Alexandru Cel Bun” Gura Humorului, Profesor ADRIAN ȚIPĂU, Școala „Ion Irimescu” Fălticeni, Student MĂDĂLINA-VASILICA SOLCANU, Universitatea „Al. I. Cuza” Iași; Invitaţi: Profesor TOADER ROTARI, Liceul Teoretic „Ștefan D. Luchian” Ștefănesti, Jud. Botoşani, Profesor VASILICĂ ȘTEFAN, Școala Gimnazială Brehuieşti, Jud. Botoşani; Profesor DUMITRU ANDREICA — Liceul teoretic „Bogdan Vodă” — Vișeul de Sus, jud. Maramureş.

„Toți elevii participanți și însoțitorii acestora, în număr de peste 200 de persoane, au primit masa la Mănăstirea Bogdănești, a cărei contravaloare a fost suportată tot de către Societatea DEDEMAN. Ajutorul în bani și în obiecte dat de societatea sus amintită a fost de 10.000 lei. În desfășurarea concursului s-a implicat și Editura Taida din Iași care a oferit cărți pentru majoritatea concurenților. De asemenea a fost prezentă și Editura Niculescu din București. Toate cadrele didactice amintite mai sus sunt membri ai SSMR din România, iar majoritatea au făcut parte din Comisia Națională de Organizare a Olimpiadei de Matematică. Această prezență selectă este posibilă și datorită valorii concurenților care sunt multipli laureați ai concursurilor și olimpiadei de matematică. Spre exemplu câștigătorul de la clasa a V-a este medaliat cu bronz la olimpiada națională de matematică din acest an școlar. Valoarea financiară a acestei ediții a depășit 13000 lei. Nu trebuie uitată nici contribuția Ocolului Silvic Râșca care a oferit invitaților și truditorilor la concurs un moment de relaxare la o cabană din mijlocul pădurii. Alături de directorul Școlii Gimnaziale nr.1, Bogdănești, prof. Gabriel Beraru, vreau să  mulțumesc tuturor celor care ne-au fost alături pentru realizarea la un înalt standard de profesionalitate a acestui eveniment” a precizat prof. Vasile Solcanu, unul dintre organizatorii concursului ACOLADA.

ȘTIRI