Comunitatea ruşilor lipoveni din zona Fălticeni participă la Cupa Interetnică BucovinaSport

Comunitatea ruşilor lipoveni din zona Fălticeni participă la Cupa Interetnică Bucovina

       Accesări: 137

banner cupa interetnica 2015

În perioada 1-3 mai 2015 va avea loc, în Municipiul Suceava, a XII-a ediție a Cupei Interetnice Bucovina. Gândită inițial ca o activitate a minorităților etnice de la nivelul județului Suceava, această competiţie s-a extins de-a lungul anilor și către minorități etnice din țară sau invitați din străinătate, ne-a informat prof. Mihai Androhovici, Vicepreşedinte Federaţia Română „Sportul pentru Toţi”.

Anul acesta participanții vor face parte din rândul minorităților etnice din Bucovina (ucrainieni, poloni, germani, romi, rusi-lipoveni, armeni, italieni, evrei, maghiari), invitați ai comunităților etnice armene și italiene din Iași, ai maghiarilor din Toplița, ai turco-tătarilor musulmani din Constanța, dar și invitații de acum tradiționali din Cernăuți – Ucraina (membrii ai administrației Regionale Cernăuți) și Republica Moldova (Grupul de Inițiativă al Românilor din Basarabia). Alături de delegația din Iași se află și 3 cetățeni din Republica Armenia. Zona Fălticeni va fi reprezentată de Comunitatea ruşilor lipoveni.

Programul manifestărilor sportive va începe oficial sâmbătă, la ora 10.00, la Balonul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. După deschiderea festivă, băieții se vor întrece într-un turneu de fotbal, iar fetele se vor confrunta în sala de atletism a Clubului Sportiv Municipal Suceava la kin-ball, badminton, tir cu arcul, boccia, tenis de masă și activități de fitness-aerobic. Activitățile sportive se vor încheia după amiază, când le vor lua locul activităţile culturale. Începând cu ora 18.00 echipele participante vor schimba echipamentul sportiv cu costumele tradiționale și își vor etala măiestria pentru a prezenta spectatorilor moștenirea culturală. Astfel, vor fi aduse în scenă costume, dansuri, cântece și poezii ale minorităților etnice invitate. Duminică, începând cu ora 9, participanții vor da piept cu noi provocări sportive și distractive: îşi vor etala curajul în a aborda panouri de cățărare și escaladă sau se vor amuza cu jocuri dinamice.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Toate aceste manifestări sunt posibile datorită sprijinului oferit de Primăria Municipiului Suceava și al Consiliului Local al Municipiului Suceava și al Federației Române Sportul pentru Toți. Organizatorul local al manifestărilor este Asociația Județeană Sportul pentru Toți cu ajutorul partenerilor: Clubul Sportiv Municipal Suceava, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Suceava și Universitatea Ștefan cel Mare Suceava.

Alex S.

ȘTIRI